8. srpna 2023 • 14:21

NEJ tvrďáci extraligy: drsňák, co hrál za každou cenu, dříč i urostlý obr

Autor: , iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
  • Video se připravuje ...

    Neočekáváte od nich moře gólů ani nahrávek, ale počítáte s tím, že přes ně prostě soupeř neprojde. Ideálně ještě odlétne po nárazu do jejich ke dvěma metrům vysokého (a řádně osvaleného) těla. S přesunem Richarda Nedomlela, který má na černou práci štempl v podobě vítězství v Radegast Indexu, jsme se podívali na extraligové tvrďáky. Koho nechcete při své cestě do útočného pásma soupeře potkat?

  • Richard Nedomlel (Třinec)

    197 cm/106 kg

    Fyzický hokej je mu díky urostlé figuře vlastní. Zocelilo ho šest roků v zámoří (2010-16), kde zarputile bojoval o šanci zahrát si NHL za Detroit, který ho v roce 2011 draftoval. Či později za St. Louis, kam se v roce 2015 přesunul.

    Radegast HITparáda: Nedomlel si počíhal na modré a sundal Eberleho
    Video se připravuje ...

  • David Musil (Pardubice)

    193 cm, 94 kg

    Nevyžívá se v ostrých střetech nebo bitkách, přesto svou neústupností patří k bekům, kteří jsou všem soupeřům nepříjemní. Obrovský tréninkový dříč a zastánce zdravé životosprávy má tvrdost v genech. Po tátovi Františkovi i dědovi Jaroslavu Holíkovi.

    Pardubice - Olomouc: Klimek dohrál tvrdě Davida Musila, který se ve spolupráci s bratrem Adamem pomstil
    Video se připravuje ...

  • Bohumil Jank (Mountfield HK)

    189 cm/ 87 kg

    Na konci minulé sezony měl zlomený palec na noze a koleno mu kvůli utrženému postrannímu vazu „vypadávalo“. Přesto se Jank oblékl do výstroje a hrál finále proti Třinci. „Hledali jsme možnosti, jak mě postavit na brusle aspoň v takovém stavu, abych mohl hrát,“ popsal lakonicky.

    Radegast HITparáda: Čukste narazil do stromu... Tedy do Janka
    Video se připravuje ...

  • Ondřej Dlapa (Karlovy Vary)

    198 cm/ 102 kg

    Nejtrestanější hráč uplynulé sezony. Za 45 zápasů nasbíral karlovarský obr 108 trestných minut. Zároveň ovšem vyniká v obětavém blokování střel, na svém těle pochytal v základní části 105 puků. „Bolí to, často jsem jako omalovánky, ale je to hokej, ne balet.“

    Radegast HITparáda: Dlapa trefil u hrazení Škůrka
    Video se připravuje ...

  • Michal Houdek (Plzeň)

    193 cm, 95 kg

    Před čtyřmi lety ve svém prvním extraligovém střídání zrušil hned dva sparťany. Krosčekem zranil Marka Kvapila a v pěstním souboji pak i Jana Piskáčka. Oba putovali z ledu do nemocnice, devatenáctiletý Houdek dostal od disciplinárky stopku na dva zápasy.

    Radegast HITparáda: Houdek sestřelil Kolmanna
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud