Pavel Ryšavý
11. září 2023 • 18:45

Proč se dopingová kauza Hradce vleče? Unavuje, ale už je vidět pohyb

Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nálada létá v Hradci ve vlnách. Nejdřív euforie, když Mountfield získal na jaře stříbrné medaile. Pak zase velký pád, jakmile se na konci května ukázalo, že tři hráči měli pozitivní dopingový test. Dotyční jsou mimo klub, smlouvy jim stojí. Hradec se chystá na další ročník, jen ve zvláštní atmosféře. O dopingu se ví od května. Verdikt, co se bude dít dál? Čeká se. „Skočily nám do toho prázdniny, kdy se prý nic neděje. Nic se neposílá, nic se neřeší,“ poznamenal GM klubu Aleš Kmoníček.



Asi každý by chtěl vědět, jak celá kauza skončí. Možná je i důležitější kdy. Martin Štohanzl, Graeme McCormack a Kevin Klíma byli v semifinále proti Vítkovicím pozitivně testování na doping. Výsledek se zveřejnil až skoro dva měsíce po utkání, v květnu, tedy po play off, kdy Hradec už dávno hřály stříbrné medaile.

Na první pohled vše vypadá následovně: měsíce utíkají, a jako kdyby všechno kolem případu spalo.

„Procesů je tam hodně a současně je legislativa dost složitá. Sami bychom dávno chtěli mít jasno, abychom se mohli věnovat jen sportu. Bohužel to není možné,“ tvrdí generální manažer Mountfieldu HK Aleš Kmoníček.

Nic nespí, jen vše naráží na složité mechanismy. „Vzhledem k možným důsledkům je nutné dostát všem procesním úkonům a ctít práva sportovců. Nejde jen o sport, ale i o zásah do lidských práv. Proto je nutné respektovat všechny procesní kroky. Unáhlené uspíšení řízení by v konečném důsledku

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
1
Finále
Články odjinud


Články odjinud