Miroslav Horák
19. září 2023 • 19:30

Peníze Frodlovi se náramně vyplácí. Proč Bruk boys udivují extraligu?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Roboti místo trávníkářů? V bundeslize už tréninková hřiště sečou i automaticky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pojďme na hádanku. Jeden tým z devíti přesilovek nevyužil žádnou, promarnil 21 střel. Druhý ze stejného počtu možností vstřelil 5 gólů, stačilo mu 9 pokusů. Která numera patří Karlovým Varům a která Pardubicím? Ne, pletete se. Unikátní úspěšnost početní převahy si hýčkají na západě Čech, kde sezonu odstartovali znamenitě a ve městě vyvolali hokejovou horečku. Co za ní stojí? A jak dlouho vydrží? „Patří do první čtyřky,“ tvrdí neochvějně Martin Pešout, bývalý kouč Energie.



V přípravě vyhráli osm zápasů z devíti, v jednom jediném (prvním) podlehli Boleslavi na nájezdy. Jenže los mluvil krutým jazykem. Napoprvé do Vítkovic a pak doma Kometa. Nabušené týmy, oba lačnící po medailích. Jak to dopadlo, víme. Ostravané schytali nálož 2:6 a Brno odjelo spráskané 0:4. „Ukázali jsme si, že můžeme porazit každého,“ hřeje Dominika Frodla.

Sázka na hladového brankáře se Energii ukrutně vyplácí a vyplácet bude. Po minulé sezoně, kterou z velké části v Pardubicích promarodil, uvítal změnu v podobě velké osobní výzvy. Ve Varech mu představili jasný plán: „Chceme být silnější, zvyšujeme ambice a ty budeš hlavní postavou naší mise,“ dozvěděl se brankář a jako patřičný důkaz mu vypsali nejvyšší mzdu, jakou kdy měl vládce karlovarského brankoviště.

Měsíčně si podle informací Sportu přijde minimálně na

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud