Pavel Ryšavý
19. října 2023 • 19:41

Proč Kladno? Rytíř Pytlík maká a poslouchá hvězdy, chvála i od soupeře

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Standard má mít vysoko, určitě výš než ve čtvrté formaci v extralize. Jenže před pár lety se kariéra Jaromíra Pytlíka (22) zasekla. Po draftu NHL přestal hrát, řádil covid… Finsko nevyšlo, zranil se a najednou se cesta rozpadla. Teď vidíte ale posun, zlepšuje se. V posledním zápase proti Litvínovu mu trenéři Kladna naložili větší zodpovědnost. Výsledek? Uspěl, roli zvládl. „S Jirkou Ticháčkem trénujeme dvakrát denně, snažíme se,“ hlásí. A bacha, poklonu mu vysekl i soupeř.



Extraligu si zahrál už v šestnácti, takhle brzy vypustil Jaromíra Pytlíka ve Vítkovicích do akce kouč Jakub Petr. Na první gól mezi dospělými taky moc dlouho nečekal, zápas číslo sedm, trefa proti Mountfieldu. Kariéra se rozjížděla a frčela slušně až k draftu NHL. New Jersey ho v roce 2020 vytáhlo jako 99. v pořadí.

Minulá sezona s tím šla ale celkem do kontrastu. Pytlík hrál za Kladno, často kolem deseti minut, někdy méně. Celkově nic extra. Přitom když si přečtete jeho charakteristiku, která ho zdobila pár let zpátky? Obětavý hráč, který se rve o puk, umí ho vybojovat i udržet. Má skvělý pohyb, sílu, dovede si vytvořit šance, bonusem jsou jeho vlohy pomáhat defenzivě.

Schopností dost na to, aby nebyl zaparkovaný mezi Rytíři ve čtvrté formaci. „Snad tady trenérovi nic nepokazím, ale chtěl bych pochválit Jirku Ticháčka s Jardou Pytlíkem. Odehráli výborný zápas,“ zaujal ovšem po posledním extraligovém kole litvínovský trenér Karel Mlejnek.

Vyzdvihl dva hráče, a aby bylo úplně jasno, dva hráče soupeře. Ticháček se pomalu stává hitem extraligy, dvacetiletý bek posbíral v 10 zápasech už 12 bodů (3+9).

A Pytlík?

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud