8. ledna 2024 • 13:00

Hráči týdne v extralize: Chlapík opět mezi elitou. Dvojí zastoupení Plzně

Autor: Adam Papoušek, inf
Vstoupit do diskuse
0
  • Kdo byli nejlepší hráči uplynulého týdne v extralize?Kdo byli nejlepší hráči uplynulého týdne v extralize?FOTO: Koláž isport.cz

    Už počtrnácté vyhlašuje Deník Sport a web iSport.cz nejlepší hráče týdne v extralize. A Filip Chlapík je prvním hokejistou, který se do výběru dostal potřetí. Dvojitou nominací se zatím mohou chlubit Milan Gulaš, Dominik Hrachovina, Stuart Percy, Lukáš Radil a nově také Petr Zámorský.

  • Filip Chlapík (Sparta Praha)

    Pražská Sparta má za sebou vynikající týden. Zvítězila ve všech třech utkáních. Výrazný podíl na tom měl Filip Chlapík, který vstřelil 2 branky a přidal 4 asistence. Všech 6 bodů zapsal při hře pět proti pěti. Byl nejproduktivnějším hráčem Sparty. S 11 přihrávkami na střely svým spoluhráčům patřil mezi nejlepší tvůrce hry v uplynulém týdnu. Když vezmeme v potaz všechny herní situace, byl Chlapík na ledě u 7 gólů a pouze 1 inkasovaného. Potvrdil své vzrůstající výkony z posledního období, kdy se zařadil opět mezi elitní hráče extraligy.

  • Tim Söderlund (Plzeň)

    Dobrý týden má za sebou i Plzeň. Z devíti možných bodů získala šest. A celkem vstřelila hned 18 gólů. Na 8 z nich se podílel útočník Tim Söderlund, který jednu branku sám vstřelil a na dalších sedm asistoval. Při hře v plném počtu hráčů Plzeň se Söderlundem dominovala. Potvrzuje to jednak hodnota v poměru očekávaných gólů pro a proti – 70,9 %. A jednak i skóre v aktuálních gólech – 7:0. Dominance. Söderlund zapsal v uplynulých sedmi dnech i 13 střeleckých pokusů, 17 přihrávek na střely či 10 úspěšných vstupů do ofenzivního pásma.

  • Petr Zámorský (Plzeň)

    Není divu, že se při takové produkci Plzně mezi nejlepší hráče týdne dostal i obránce Petr Zámorský, který je znám svoji aktivní hrou směrem do ofenzivy. S 28 střeleckými pokusy byl nejaktivnější v celé lize. Druhý Milan Gulaš jich zapsal „jen“ 22. Zámorský na dalších 17 střel přihrál a zaznamenal 11 úspěšných výstupů z defenzivní zóny. Ve všech herních situacích získal 6 bodů za 1 gól a 5 asistencí. Celkově byl na ledě u osmi vstřelených a třech obdržených gólů.

  • Co znamenají ‚Přihrávky na střely‘?

    Danému hráči se do této statistiky připočítává každá přihrávka, ze které jeho spoluhráč zaznamenal střelecký pokus. To znamená, že střela spoluhráče nemusí skončit přímo mezi třemi tyčemi. Počítá se jakýkoliv střelecký pokus, i když je zblokovaný nebo míří mimo branku.

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud