Pavel Ryšavý
28. března 2024 • 04:50

Stěhování extraligy z Hradce? Střelba mimo. Přesun licence není na stole

Vstoupit do diskuse
8
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před startem play off v hokejovém zákulisí občas vyskočily zprávy, že se společnost Mountfield plánuje stáhnout z hradeckého hokeje. Ale podle zjištění webu iSport.cz a deníku Sport nic takového aktuálně nehrozí. Vzhledem k akcionářské smlouvě mezi městem a firmou taková akce nejde ani tak snadno a bez vysokých sankcí provést. Stejně tak nejde sebrat soutěž a zaklepat jinde. „Přesun licence není na stole,“ odpovídá na přímý dotaz primátorka města Pavlína Springerová.



Extraliga se z Hradce nehne. Miroslav Schön ji na východ Čech přestěhoval v roce 2013 z Českých Budějovic. Ve městě se hrála předtím extraliga jen jeden rok v sezoně 1993/94, jinak platilo hlavně za prvoligovou destinaci. Pikantní je tedy akce z roku 2010, kdy v Hradci měl působit klub jménem Lev a nastupovat v KHL. Svaz tenhle nápad tehdy zasekl, soutěž do Česka nepustil, takže klub nakonec ožil v Popradu.

Tohle je ale pravěk. Hradec je svázaný s extraligou a nejde licenci jen tak přesunout, jak zaznívá éterem. Téma se přiživuje hlavně mezi fans na sociálních sítích. Půlku klubu vlastní město Hradec Králové, půlku Mountfield.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
8
Finále
Články odjinud


Články odjinud