13. června 2011 • 14:23

S Výborným by to mohlo klapat, věří Balaštík

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový útočník Jaroslav Balaštík po nečekaném konci svého angažmá ve Zlíně uvažoval o odchodu do zahraničí, nakonec se však rozhodl přijmout nabídku Mladé Boleslavi a bude pokračovat v kariéře v extralize.



Jednatřicetiletý elitní střelec věří, že svému novému klubu pomůže góly k udržení v nejvyšší soutěži bez nutnosti hrát baráž a ještě lépe k premiérové účasti v play off.

Trojnásobný nejlepší střelec extraligy původně počítal s tím, že bude i nadále hrát za mateřský Zlín, kde plnil i roli kapitána. S vedením moravského klubu se ale nedohodl na podmínkách nové smlouvy.

"Pak jsme s rodinou uvažovali, že bych šel do ciziny. Ozval se mi ale Milan Hnilička (sportovní manažer) a Mladá Boleslav. Začal jsem nad tím přemýšlet, mluvil jsem párkrát s Davidem Výborným a došel jsem k závěru, že by mě sezona tady lákala. Že bych rád pomohl klubu," uvedl Balaštík na dnešní tiskové konferenci v Mladé Boleslavi.

Právě osoba Davida Výborného, jenž do středočeského týmu přešel ze Sparty, hrála v Balaštíkově rozhodování velkou roli. Se zkušeným centrem se zná z reprezentace i téměř dvouletého působení v Columbusu.

"Hráli jsme v jednom mužstvu i v jednom útoku. To mě nahlodalo. Mohli bychom si s Davidem sednout, je to skvělý centr. Snad se nám podaří klub trošku zvednout. Čeká nás těžká sezona," řekl Balaštík.


S Výborným by měli pomoct posunout Bruslařský klub do vyšších pater extraligové tabulky. Mladá Boleslav od svého postupu mezi elitu třikrát za sebou hrála baráž.

"V příští sezoně to musí být lepší. Základ je se jí (baráži) vyhnout. Bylo by ale alibistické říkat, že by to byl úspěch. Určitě chceme i do play off. To však chce na začátku sezony čtrnáct mužstev," podotkl účastník mistrovství světa v letech 2003, 2006 a 2007.

Balaštík se už nyní připravuje na to, že bude poprvé hrát proti Zlínu, s kterým spojil dosavadní extraligovou kariéru. "Bude to hodně zvláštní. Bohužel to je realita," uvedl. První konfrontace s mateřským klubem jej čeká už ve druhém kole.

Balaštík míří do Boleslavi
Balaštík míří do Boleslavi


"Na to jsem ale koukal hned po losu, kdy jsem si ještě myslel, že budu hrát dál ve Zlíně. Měl to být první zápas venku, teď jsem to musel přehodnotit," pousmál se Balaštík, jenž se proti Zlínu představí poprvé doma mladoboleslavským fanouškům.

Ze Zlína prý odešel v dobrém. "Ale byl jsem zklamaný. Byla to velká rána," přiznal. Že v klubu končí, se dozvěděl v pátek 13. května. "Od té doby jsem začal věřit na pátek třináctého. Měl jsem tam pokračovat, ale na klubu vznikl nějaký problém a moje smlouva se nevešla do rozpočtu," řekl.

V novém působišti se začal připravovat dnes, část přípravy ale bude mít individuální. "Budu tady teď týden, abych poznal trenéry a spoluhráče. Pak se budu připravovat sám a k týmu se připojím opět až 18. července, kdy nás čeká poslední týden suché přípravy. Od 25. budeme na ledě," popsal Balaštík.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud