29. září 2011 • 11:57

Návrhovou komisi Síně slávy českého hokeje povede Králík

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý vynikající brankář Jiří Králík byl zvolen předsedou návrhové komise Síně slávy českého hokeje. Místopředsedou poradního orgánu výkonného výboru Českého svazu ledního hokeje (ČSLH) se stal Jan Klapáč.



Ten byl vybrán společně s dalšími velikány historie českého hokeje Josefem Augustou, Františkem Černíkem, Josefem Horešovským a publicistou Miloslavem Jenšíkem jako nový člen komise.

Komise, jež má za úkol nominaci bývalých hokejistů, trenérů, funkcionářů, rozhodčích, případně dalších osobností na čestné členství v Síni slávy českého hokeje, má tak nyní celkem 12 členů.

Vedle Králíka s Klapáčem, Augusty, Černíka, Horešovského a Jenšíka v ní jsou také legendy Dominik Hašek s Vladimírem Martincem, bývalý mezinárodní rozhodčí Jiří Lípa, ale i novináři Pavel Bárta s Václavem Jáchimem či fotograf Jiří Koliš.

Nominace na přijetí nových členů předložené návrhovou komisí podléhají schválení žijících členů Síně slávy, přičemž pro uvedení nových osobností je třeba souhlas dvou třetin z nich.

Hokejová Síň slávy vznikla v roce 2008 u příležitosti sta let českého hokeje. Dosud do ní bylo uvedeno 101 osobností. Dalším cílem je vznik "kamenné" Síně slávy, kterou budou moci navštěvovat i fanoušci a hokejová veřejnost.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud