Martin Tomaides
14. října 2011 • 20:45

VIDEO: Hokejový domorodec umrtvil Vokounova spoluhráče

Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Washington proti Pittsburghu. Ovečkin proti Crosbymu a Malkinovi. Nebo od této sezony Vokoun proti ofenzivní síle tučňáků, to bývají tradični lákadla těchto dvou hokejových gigantů. Ve čtvrtečním utkání to byl ale především souboj méně známých hráčů Arrona Ashama a Jaye Beaglea, který si budou fanoušci a hráči pamatovat. Nejspíš všichni až na Beaglea...



V pětačtyřicáté minutě zápasu narazil washingtonský útočník Beagle hvězdného beka domácích Krise Letanga na mantinel a při následném poštuchování mu srazil helmu z hlavy. Brzy mu ale bylo jasné, že se ze svého chování bude muset zpovídat. Za modrou čárou si na něj počíhal ranař domácích Arron Asham a při následné rvačce ho ostrým úderem pravačkou knokautoval.

Šestadvacetiletý Beagle hrál svůj teprve třiačtyřicátý zápas v NHL a byla to pro něj první bitka v zámořské soutěži. Musel být ošetřen přímo na ledě a do šaten odcházel podepřen svými spoluhráči se zakrváceným a ošklivě zdeformovaným obličejem. "Rvačka skončila trochu nešťastně, samozřejmě jsem chtěl vyhrát, ale rozhodně jsem nechtěl nikoho zranit", řekl Asham, tvrďák s 12ti odkroucenými sezonami v NHL, který má na kontě 83 bitek.

A tento fakt se nelíbil hvězdě hostů Alexandru Ovečkinovi. "Tohle se nedělá, Beagle není bitkař, není to jeho práce. Očekával bych od Ashama více respektu."

Podívejte se na VIDEO z bitky:

Z vyhraného pěstního souboje může mít pittsburghský útočník ještě plno problémů. Poté co složil svého soupeře k zemi, doplnil cestu na trestnou lavici gestem, na kterém dává najevo, že je hotovo a že Beaglea uložil ke spánku. "Bylo to z mé strany nevhodné, velice nevhodné," řekl na svou adresu kriticky kanadský útočník.

A tak bude možná Asham, jenž je potomkem evropských lovců a obchodníků jímž se říká Metisové a jsou v Kanadě jednou ze tří oficiálně uznávaných domorodých národností, nakonec dokonce suspendován. "Samozřejmě, že by měl být suspendován! Ne kvůli rvačce, ale protože porušil pravidlo 75.5, které nařizuje potrestat každého, kdo v průběhu zápasu dělá nějaké obscénní gesta", řekl populární kanadský novinář Ken Campbell.

Gesto Arrona Ashama poté co srazil k zemi Jaye Beaglea.
Gesto Arrona Ashama poté co srazil k zemi Jaye Beaglea.

Vstoupit do diskuse
3


Články odjinud


Články odjinud