22. listopadu 2011 • 12:12

Vedle Crosbyho prožil úspěšný návrat do týmu Penguins i Michálek

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve stínu velkolepého návratu Sidneyho Crosbyho se v pondělí do sestavy hokejistů Pittsburghu Penguins vrátil také Zbyněk Michálek. Český obránce v NHL měsíc nehrál kvůli zlomenému prstu na ruce.



Pittsburgh v pondělí večer zažil velkolepý návrat svého kapitána Crosbyho, který dvěma brankami a stejným počtem asistencí zničil New York Islanders. Michálek mu přihrál na poslední gól zápasu, domácí tým nakonec zvítězil vysoko 5:0.

"Byl to skvělý návrat do sestavy po té dlouhé pauze. Já si to užíval. Na co jsme sáhli, to se nám v zápase povedlo a díky Sidovi (Crosbymu) tady byla atmosféra připomínající play off," řekl novinářům Michálek.

"Už na ranním tréninku se tu na něj byly podívat desítky fanoušků a i na předzápasovém rozbruslení byla hala mnohem více zaplněná než obvykle. To jen dokazuje, jaký je to kapitán a lídr pro celé město," popisoval osmadvacetiletý český hokejista.

Starší bratr Milana Michálka z Ottawy odehrál svůj poslední zápas 22. října doma proti New Jersey. Od té doby laboroval se zraněným prstem, který jej celý měsíc nepustil do hry.

"Už jsem nějaký čas trénoval, takže připravený jsem byl dobře. Na druhé straně zápas je něco absolutně jiného než běžný trénink. Ke konci jsem se cítil trochu unavený, ale to bude každým zápasem lepší a lepší." uvedl Michálek, jenž v utkání odehrál téměř 20 minut.

Bývalého obránce Phoenixu, který přišel do Pittsburghu před minulou sezonou, vůbec nepřekvapil výkon kapitána Crosbyho, jenž přitom neodehrál od lednového otřesu mozku ani jeden zápas.

"Myslíte, že jsem byl překvapený jeho velkolepým návratem? Vůbec. Kdybyste jej viděli, jak působil v posledních týdnech na tréninku, tak pochopíte. Létal po ledě, nikdo jej nemohl ubránit. Opravdu byl na ten svůj první zápas skvěle připravený," prohlásil Michálek.

"Jsme všichni moc rádi, že ho máme zpátky. Hned je náš tým zase o něco silnější. Hlavně aby mu vydrželo zdraví, pak takový výkon nevidíte určitě naposledy," dodal český zadák.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud