16. prosince 2011 • 20:56

Byli jsme hrozní, láteřil po debaklu od Jokeritu budějovický gólman

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

OHLASY Z VÍDNĚ - Tak tohle tedy nebyl povedený začátek! České ambice během finálové části hokejové European Trophy dostaly trhlinu hned krátce po startu, kdy nastoupil na led HC Mountfield. Debakl 2:7 s finským Jokeritem Helsinky ho odsoudil k zápasům o umístění a hráči budou místo boje o evropskou trofej muset hledat motivaci na zbytek víkendu.



„Je to strašná představa a ani na to nechci myslet. Bude to pravděpodobně nejhorší hokejový víkend v sezoně,“ očekává gólman Jakub Kovář.

Na vyvrcholení European Trophy se těšil, raději jel do Vídně než by se připojil k národnímu mužstvu. A takhle to dopadlo... Kovář dostal za polovinu zápasu pět branek a už ve 29. minutě prchal z ledu, načež ho vystřídal náhradník Pavel Kantor. „Neměl bych zápas vůbec hodnotit, protože mám sám máslo na hlavě. Stál jsem tam trochu zbytečně,“ přiznal sebekriticky jeden z nejlepších gólmanů základní části soutěže.

Když se ale do hodnocení přece jen pustil, byla to hodně kritická slova do vlastních řad. „My jsme měli sice puk víc na holích, ale to bylo jen na pohled. Oni už tím, že dobře útočili, tak dobře bránili. Naše hra byla bez systému, útok byl špatný, propadali jsme a špatně jsme bránili. Vyučili nás a my jsme byli od prvního útočníka po gólmana hrozní,“ nebral si servítky Kovář.

Den skončil tak mizerně jak dopoledne začal. HC Mountfield místo času na rozbruslení spíš sledoval vyměňování plexiskel, které kolem ledové plochy prasklo hned na dvou místech. A než se hráči rozhýbali, zase šli do šatny.

Po debaklu se z ní trousili bez nálady pryč. Teď jim nezbývá než se připravit na důstojné dohrání turnaje.

„Já si zajdu na radnici, tady je pěkná, abych z toho taky něco měl, než to pojedeme dohrávat ještě do Salcburku,“ mračil se útočník Jiří Šimánek kysele. HC Mountfield bude hrát v sobotu večer zápas poražených čtvrtfinalistů ve Vídni a v neděli o konečné umístění v Salcburku.

Rozčarování českobudějovických hráčů bylo o to větší, že byli přesvědčeni, že s Jokeritem se dala sehrál lepší partie. Finové je nepřehrávali ve středním pásmu, o to rychlejší ale byli při nastřelování a dojíždění puků. A parádně stříleli. „Co gól, to rána do šibenice,“ konstatoval trenér František Výborný.

„Oni byli zkušení, naši kluci mnozí hráli takový zápas poprvé. Jokerit byl lepší v chytrosti, v zodpovědnosti, ve všem. Jakmile mohli uštknout, udělali to. Naši kluci naopak do střel nešli ani v pozicích, které po tom volaly, a dávali si puk. Odpovídalo to tomu, jak jim klesalo sebevědomí,“ přiznal kouč.

Výpravu HC Mountfield čeká ještě v noci ze soboty na neděli přesun do Salcburku, kde se bude turnaj dohrávat zápasy o páté a sedmé místo, ale na to nechtěl po výprasku v prvním utkání nikdo raději moc myslet. „Především chceme ukázat lepší hokej lidem, kteří snad přijedou zase. Dnes byli výborní a my jsme jim toho moc neukázali,“ zmínil útočník Šimánek početnou skupinu fanoušků z Českých Budějovic.

Ti neúnavně povzbuzovali celý zápas, přijely jich čtyři plné autobusy. „Chtěl bych jim za všechny poděkovat, k hráčům se zachovali velice korektně, klobouk dolů před nimi,“ uznal i trenér Výborný.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud