František Suchan
13. března 2012 • 11:31

VIDEO: Pohlreich by mlaskal aneb Jak chutná hokejové menu

Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTO + VIDEO | Tohle je místo pro hokejové gurmány. Tedy spíš hokejové gurmány a gurmány… Je libo zakousnout se do lapačky reprezentačního brankáře? Ochutnat bramborový puk? Nebo snad zakusit ten pravý Gulaš? V budějovické restauraci Masné krámy máte možnost. Vyhlášený podnik v centru jihočeské metropole se totiž přidal k akci HC Mountfield pro play off „To bude maso“. Hokejové speciality chutnají výtečně…



Po všech koutech posedávají lidé s červenobílými šálami nebo dresy. Na velkoplošné obrazovce i malých televizích běží sestřihy minulých sezon místního klubu. Kolem kmitá obsluha v bílých tričkách s logem play off 2012…

Masné krámy, jedna z nejvyhledávanějších restaurací v Českých Budějovicích, fandí hokeji. „Masité“ téma letošních vyřazovacích bojů přijala za své a promítla jej do speciálního jídelního lístku, který od startu čtvrtfinálové série proti Liberci nabízí tři pokrmy, odkazující na příjmení hráčů a trenéra Mountfieldu. Kovář, Výborný, Gulaš (ten se přímo nabízí!), Vydarený, Červený, Kotalík, Kranjc, ti všichni jsou momentálně k snědku. Jen na kapitána Ptáčka se – bůhví proč – nedostalo.

Už se nese ten jedinečný a pravý Gulaš!
Video se připravuje ...

„Byl to dobrý nápad. Lidi mají o tuhle nabídku velký zájem. Ptají se na ni, dokáží si ji se jmény hokejistů spojit,“ tvrdí pohledná servírka Lucie, které upnuté triko s logem play off vyloženě sedí. A hned zase pospíchá pro další várku. Má frmol, je totiž pondělí odpoledne a za chvíli startuje třetí bitva na ledě nedaleké Budvar Arény.

V Masných krámech ale nehodují jen fanoušci. Lidové ceny lákají i obyčejné hosty. Ti, i když nemají o nějakých Šimánkových gólech vůbec šajn, prostě jen sednou na pivo, zbystří tatarák za 80 korun a už objednávají. „Hokej? Na ten nechodíme, o této akci jsme se dozvěděli až tady u stolu,“ kroutí překvapeně hlavou dva starší muži, kteří zašli po práci, aby se brzy ládovali Červeným minitataráčkem.

Takoví návštěvníci jsou ale v době kolem zápasů spíš výjimkou. Naopak, u stolů sedí i skupinky v dresech Bílých Tygrů a hodinu a půl před začátkem třetího utkání série je restaurace plná sportovních fandů.

Kovářova jistá lapačka. Chutná skvěle!
Kovářova jistá lapačka. Chutná skvěle!

Obsluha co chvíli nese z kuchyně plné talíře. Jídla z obyčejného menu momentálně nelákají, hosté si poroučejí pochoutky z hokejové nabídky. Nejvíc prý frčí guláš. Pardon: Gulaš. Tedy Výborný Gulaš podávaný v Kot(a)líku s Vydareným špekovým knedlíkem.

Já jsem ochutnal Kovářovo lapačku. Přehnutý pořádný kus vepřového, v kterém je lapen bramborový puk. Snad ani Zdeněk Pohlreich by nenašel důvod k jakékoliv výtce a jako všichni ostatní by po spořádání nápaditého (a výtečného) jídla pomalu zamířil na zimák…

Vstoupit do diskuse
3


Články odjinud


Články odjinud