31. května 2012 • 15:00

Slavia rozzuřila Evropu. Odhlásila se z European Trophy. Jedním mailem

Autor: lah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vyřešili to mailem. „Nezúčastníme se,“ napsali zástupci hokejové Slavie do Švédska, do ústředí organizačního výboru European Trophy. Vysvětlili to tím, že se jim nehodí termíny. Ty jsou přitom známé už od prosince a šéfové mezinárodního turnaje proto zuří.



Jízdní řád je daný dlouho dopředu, každý účastník s ním byl seznámen ještě před koncem kalendářního roku. Slavia se z něj nyní nechala vyškrtnout. Ostatní účastníci to berou jako podraz, na cestu do Prahy už měly zarezervované lety, zamluvené hotely.

„Je to od Slavie mrzuté a nefér jednání,“ řekl Petr Bříza, boss Sparty a zástupce ET pro Česko. Rozčarovalo ho i jednání sešívaných, kteří svou odhlášku poslali rovnou do Skandinávie a ani ho o ní neinformovali. Nyní narychlo shání náhradu, aby mohl být formát soutěže zachován.

První na řadě jsou Vítkovice, které prý projevily zájem se zúčastnit už v minulém roce. Nebylo místo. Teď nebude místo pro Slavii. Prý už nikdy. Takové jednání se podle Skandinávců nezapomíná a neodpouští.

„Rozhodli jsme se, že zvolíme jinou cestu,“ vysvětloval Vladimír Růžička pohnutky svého klubu.

„V srpnu by nás čekala pětidenní cesta po Finsku, během níž bychom vypadli z tréninkových dávek. V listopadu je potom velice náročný extraligový program, a my bychom museli hrát sedm zápasů během čtrnácti dnů, včetně cesty do Vídně. Budeme se raději soustředit na domácí soutěž,“ dodal.

Teď mu poslal odpověď Bo Lennartsson, ředitel European Trophy. „Musím říct, že jsme z vašeho rozhodnutí velmi zklamaní a zděšení,“ stojí v ní. „Je pozoruhodné, že znáte program od prosince a až nyní ho shledáte nevyhovujícím. Bereme to jako zradu všech 31 dalších účastníků,“ pokračoval.

Je jasné, že do své společnosti už Slavii zpět nepřijme.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud