5. června 2012 • 04:00

Mladý budějovický hokejista Bernat (18): O nohu přišel kvůli infekci

Autor: Pavel Skořepa, Vlaďka Hradská
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Naplnily se nejhorší obavy a kariéra nadějného hokejisty se rozplynula. Útočník Českých Budějovic Roman Bernat (18) po středeční nehodě, kdy při tréninku vjel na kole pod náklaďák, přišel o nohu. Lékaři mu ji kvůli infekci amputovali.



Doktoři Bernatovi nohu odebrali v noci ze soboty na neděli. Stav otevřené zlomeniny stehenní kosti byl tak vážný, že nemohli déle čekat. Podle informací Blesku je hokejistův stav vážný, není při vědomí.

„Jednalo se o neodkladné rozhodnutí. K amputaci došlo kvůli rozsáhlé infekci,“ popsali rodiče na stránkách českobudějovického klubu důvod, kvůli kterému si už jejich syn na led nestoupne.

„Hráčům jsme situaci sdělili na včerejším tréninku. V týmu je ponurá nálada, všichni jsme v šoku,“ sdělil Blesku tiskový mluvčí klubu Radek Papáček.

Takhle nějak došlo k nehodě, po které českobudějovický hokejista Roman Bernat (18) přišel onohu Takhle nějak došlo k nehodě, po které českobudějovický hokejista Roman Bernat (18) přišel onohuFoto Koláž iSport.cz

K neštěstí došlo při přesunu hráčů z tréninku na silnici 3. třídy v lokalitě Hamry v Hluboké nad Vltavou. Zde platí zákaz vjezdu vozidel, jejichž hmotnost překračuje 3,5 tuny, přesto se na hráče vyřítil náklaďák naložený dřevem.

„Zjišťujeme, zda mělo auto výjimku. Zatím nebyl nikdo obviněn, okolnosti nehody prověřujeme. Nevíme, jak k ní přesně došlo,“ vysvětlila policejní mluvčí Regina Tupá.

Mladý talent měl našlápnuto na slibnou kariéru. Zapojil se do přípravy budějovického A týmu, v hlavě to měl srovnané.

„Mrzí mě, že když jsem zraněný, nechám spoluhráče ve štychu. Proto je ze všeho nejdůležitější chránit si zdraví,“ prohlásil Bernát v minulosti. Bohužel už n e b u d e mít šanci svým parťák ů m p o - moci.

Hokejista Českých Budějovic Roman Bernat měl vážnou nehodu, při tréninku ho srazilo nákladní autoFoto Koláž iSport.cz

Vstoupit do diskuse
1


Články odjinud


Články odjinud