9. července 2012 • 13:57

Patrik Eliáš je doma, po operaci si převzal i Zlatou hokejku

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Až téměř měsíc po skončení sezony přiletěl do Prahy hokejový útočník Patrik Eliáš, který s New Jersey postoupil do finále Stanleyova poháru. Šestatřicetiletý hráč tak dodatečně převzal Zlatou hokejku pro nejlepšího českého hokejistu uplynulé sezony a zařadil se tak mezi hráče, kteří trofej získali více než jednou.



Eliáš totiž krátce po sezoně, kterou Ďáblové zakončili porážkou v šestém finálovém duelu proti Los Angeles, odcestoval na dovolenou do Karibiku a minulý týden v úterý poté ve Filadelfii absolvoval operaci tříselné kýly.

"Už od února jsem měl menší problémy s břišními svaly. Na ledě mi to moc nevadilo, dalo se to snést, ale teď po sezoně, když jsem začal cvičit, tak to začalo být trošku akutní," uvedl Eliáš na tiskové konferenci, která v jeho podání začala již tradičně později. Letadlo z New Yorku mělo totiž téměř dvouhodinové zpoždění. "Jako vždy, když létá naše rodina," smál se rodák z Třebíče.

Ani na dovolené a s časovým odstupem z Eliáše ale úplně nevyprchalo zklamání, že potřetí v kariéře nezvedl nad hlavu Stanleyův pohár.

"I s odstupem času je to člověku líto, protože si uvědomí, že moc příležitostí už nemá," podotkl Eliáš.

Za klíč k sérii stále považuje první dva zápasy, které Los Angeles vyhrálo na ledě New Jersey.

"Kdyby to bylo alespoň 1:1, bylo by to lepší. Musím ale uznat, že LA mě mile překvapilo a hrálo dobrý hokej. My jsme hráli stejný hokej jako v celé sezoně, ale naše aktivní napadání, které předtím na tři týmy platilo, nefungovalo. Jejich obránci byli trpěliví dávali si puk z hokejky na hokejku," ocenil kvality soupeře.

Účastník olympijských her v Salt Lake City, Turíně a Vancouveru ale zároveň poukázal na fakt, že před sezonou bylo Los Angeles považováno za nejlepší tým na Západě. "Dobře posílili a měli čtyři kvalitní lajny. Jenže se jim nevydařila první polovina sezony a pak na to všichni zapomněli," řekl Eliáš na adresu Králů, kteří do play off postoupili z posledního osmého místa.

Z Patrika Eliáše ještě úplně nevyprchalo zklamání z bojů o Stanley Cup, těšit ho však může zisk Zlaté hokejkyFoto Barbora Reichová (Sport)
Eliáš po finále vzbudil pozornost i tím, že z Los Angeles odvezl finálový puk. Omylem. A zjistil to až po dovolené. "Doufám, že teď už je zpět v pravých rukou. Vybavil jsem si, že jsem byl poslední, kdo se ho dotknul. Po siréně jsem ho vzal do ruky, ale myslel jsem, že jsem ho nechal na střídačce. Na dovolené mi ale začaly chodit SMS zprávy a telefonáty, kde je," popisoval anabázi s pukem.

Po návratu z dovolené proto zašel do kabiny Ďáblů, kde jej našel. "Ani nebyl v báglu. Byl hozený mezi nárameníky a kalhotami. Když jsem ho viděl, kontaktoval jsem manažera Los Angeles a vrátil jsem ho," uvedl Eliáš. Rozhodně prý nešlo o úmysl. "Pro mě neměl žádnou cenu. Nechat si puk z prohraného finále Stanleyova poháru nemá význam. Jsem rád, že se našel," řekl.

Dvojnásobný vítěz Zlaté hokejky bude nyní ještě dva týdny po operaci odpočívat a rehabilitovat. Poté se začne připravovat na další sezonu. Žádný tvrdý trénink jen ale nečeká. "I kvůli tomu zákroku. Stejně jsem ale chtěl letos pojmout léto jinak. Chci se věnovat dalším sportům jako je tenis nebo kolo. Tělo dostává dost zabrat v sezoně," podotkl Eliáš.

Dvojnásobný vítěz Zlaté hokejky bude nyní ještě dva týdny po operaci odpočívat a rehabilitovat
Dvojnásobný vítěz Zlaté hokejky bude nyní ještě dva týdny po operaci odpočívat a rehabilitovat

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud