15. července 2012 • 23:35

Olesz oslavil syna. Celou noc jsem svařoval, říkal svým "svěřencům"

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Nehrál, pouze poletoval kolem hřiště jako trenér, přesto mu v sobotním exhibičním zápase Kubina Teamu proti fotbalistům Lanžhota patřil možná největší potlesk. To když hlasatel oznámil, že Rostislav Olesz, hokejista Chicaga, se stal před deseti dny otcem syna Tadeáše. I v roli kouče pak uspěl, mužstvo „dovedl“ k výhře 6:3.



Olesze bylo všude plno po celé odpoledne. Při představování hráčů imitoval hlasatele a předváděl, že odříkává sestavu, některé góly slavil s ostatními na hřišti.

Taktiku, podle které Kubina Team měl hrát, určoval prý už v autobusu po cestě do Lanžhota.

„Sklepávat to do stran, to jsem jim určil,“ vysvětloval dobře naladěný útočník. „Dítě se narodilo i mému svědkovi ze svatby Romanu Polákovi, takže gratulace nám oběma,“ líčil.

A když si někdo dělal legraci z jeho rozevláté chůze a radostného výrazu v obličeji, hned hlásil: „Chlapi, celou noc jsem svařoval ve sklepě!“

Společně s ním se v Lanžhotě představili třeba Marek Malík, Filip Kuba nebo Vladimír Vůjtek a samozřejmě vůdce Pavel Kubina. Sestavu doplnili bývalí ligoví fotbalisté Radoslav Látal, Karel Kula, Petr Samec a další.

„Těžká, těžká,“ halekal při jedné ze situací Malík, když hlavou v záklonu zachraňoval přihrávku u autové čáry. Pak sice vystřelil daleko vedle, ale na spokojenosti mu to neubralo.

Nakonec se předvedl nejen jako bojovník, ale i jako velký technik, když jeho šikovný padáček na 4:3 nakonec rozhodl o vítězství Kubinovy letky.

Diváky, kterých přes vytrvalý déšť přišla zhruba tisícovka, odměnil Kubina Team i dalšími lahůdkami, přestože na trávníku nakonec chyběli ohlašovaní Jakub Voráček nebo Ondřej Pavelec.

Pavel Kubina netrefil prázdnou branku z malého vápna
Video se připravuje ...

Skóre uzavřel z penalty Kubinův otec Václav. Naopak hlavní protagonista se neprosadil, i když hrál v útoku a nabíhal si na nakopávané míče. Největší šanci měl na konci prvního poločasu, kdy zblízka překopnul prázdnou branku.

„Jasně, na technice je potřeba zapracovat. Pokud v pětatřiceti není pozdě,“ usmíval se Kubina.

„Naštěstí máme v sestavě kluky, kteří umí dávat góly,“ dodal. Vyvrátil zároveň domněnky, že zápas měl skončit remízou a měly se kopat penalty. „My se nedomlouváme nikdy,“ smál se.

Sobotní zápas byl posledním v letošním krátkém turné. „Splnil účel, měl charitativní podtext, o to šlo. Diváci fandili po celý zápas, byli perfektní,“ připomněl Kubina, že výtěžek, 50 tisíc korun, putoval ve prospěch zdravotně postiženého chlapce Radka Nováka.

Velký rozhovor s Pavlem Kubinou čtěte v pondělním vydání deníku Sport.

Jakub Voráček na zápas nedorazil
Jakub Voráček na zápas nedorazil

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud