18. prosince 2012 • 13:03

Skvělý Mrázek má skvělého kouče. Trénuje ho tvrďák Chelios

Autor: lah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zavázal brusle, sevřel hokejku. Legendární obránce Chris Chelios je zpět na ledě. Místo dresu však oblékl trenérskou soupravu, místo puku využívá píšťalku. Uznávaná hvězda minulosti začala svou kariéru kouče u týmu, kde působí i český brankářský supertalent Petr Mrázek.



Osobně dohlídne na výchovu mladých nadějí pro Detroit Red Wings. Pro mužstvo, se kterým dokázal Chris Chelios velké věci, vyhrál dva Stanley Cupy. U farmářského celku Grand Rapids Griffins se zatím učí nové roli.

„Je docela příjemné zase obléct tepláky a zavázat brusle,“ pochvaloval si za měsíc jedenapadesátiletý Američan. „Rozhodně pohodlnější, než chodit v obleku. Opravdu si to strašně užívám, je to zábava,“ dodával se smíchem.

Oficiálně je u Red Wings ve funkci poradce pro hokejové operace, takže Griffins může věnovat jen zlomek svého času. Například vůbec necestuje na venkovní zápasy. Postupně ovšem získává zkušenosti, jednou by si mohl stoupnout i na střídačku mužstva NHL.

„Je mi jasné, že i nejlepší hráč historie nebude hned dobrým trenérem. Je spousta věcí, které se musím naučit, které ozkoušet. Je to prostě jenom jedna z cest. Ale baví mě to,“ vyznal se Chelios.

A kdy se do toho tedy obuje naplno? „Teď se chci ještě věnovat svým synům, kteří také hrají hokej. Pak budu mít více času,“ prohlásil muž, který je zároveň i vlastníkem tří barů.

Asistent trenéra USA Chris Chelios
Asistent trenéra USA Chris Chelios

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud