Květoslav Šimek
24. listopadu 2012 • 12:28

Brankář Mrázek není v AHL k zastavení, stal se rekordmanem svého týmu!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šest zápasů – šest vítězství. Dvacetiletý brankář Petr Mrázek není v zámořské AHL k zastavení! V pátek přispěl k vítězství Grand Rapids nad Chicago Wolves 4:3.



Mladý brankář Petr Mrázek v utkání AHL mezi svými Grand Rapids a Chicago Wolves chytil 25 střel, mimo jiné i trestné střílení Alexe Friesena. Pomohl tak k vítězství 4:3.

Svým výkonem dvacetiletý gólman překonal i klubový rekord v nejlepším startu nováčka do sezony. Před Mrázkem dokázali z nováčků pouze Mathieu Chouinard (2000/01) a Ty Conklin (2011/12) vyhrát prvních pět zápasů. Víc ne.


„Nádhera, ale pořád musí být ve střehu,“ radoval se na dálku Mrázkův otec Karel. „Nos dolů a nohy na zem! Pořád je to jen začátek a víte, jak to ve sportu chodí - jednou jste nahoře, jednou dole. Takže musí pořád tvrdě makat.“

Radost ze syna s manželkou pochopitelně mají. Všechny zápasy pečlivě sledují na internetu. „Teda hlavně manželka, já ještě musím i pracovat, takže to nezvládám všechno,“ usmívá se Karel Mrázek. „Ale od dvou do pěti ráno jen tak bdím a manželka mě průběžně informuje, jak to zrovna vypadá.“

Mezi brankáři celé AHL má dvacetiletý Petr Mrázek nejlepší zápasovou bilanci. Jako jediný ze 43 gólmanů, kteří už zasáhli do hry, ještě neprohrál.

Z nováčků má lepší statistiky pouze o tři roky starší Niklas Svedberg z Providence Bruins (průměr 2,17, úspěšnost 92,7% a sedm výher z deseti zápasů).

Přičemž Mrázkova aktuální čísla jsou: průměr 2,45, úspěšnost 91,6% a šest výher z šesti zápasů.

Petr Mrázek v akci. Český gólman stráží branku Grand Rapids v AHL
Petr Mrázek v akci. Český gólman stráží branku Grand Rapids v AHL

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud