8. května 2013 • 17:30

Vokoun do branky? Fleuryho kiksy nás sráží, vztekal se kouč

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vstup do série s Islanders měl brankář Marc-Andre Fleury výtečný. Kryl 26 střel, uzmul první hvězdu utkání. V následujících třech zápasech ale inkasoval 14 branek a tréner Penguins Dan Bylsma řeší dilema. Koho ve čtvtek postavit do branky.



"Marc-Andre sérii začal, vychytal dvě výhry a předvedl pár důležitých zákroků. Kdo ale bude ve čtvtek chytat, to teď říkat nehodlám," stroze odmítl odkrýt sestavu Bylsma.

Čtvrtý zápas měli Penguins v Nassau Veterans Coliseu dobře rozehraný. Vedli 3:2 a vyhlíželi konec druhé třetiny. Dvě minuty před sirénou ale Fleury zaváhal poprvé. Přihrávku Kylea Okposa zpoza branky si betonem srazil za svá záda.

"Špatný gól, nebyl ve správném postavení," zhodnotil situaci kouč Pittsburghu. "Tohle bolelo, mohli jsme jít do kabiny s náskokem. Tady se zápas zlomil."

Měl pravdu, třetí část nejlepšímu celku Východní konference nevyšla. Třikrát inkasoval a Fleury by určitě rád vytěsnil šestý gól, kdy si do branky ztečoval lehké beckhandové nahození nováčka Caseyho Cizikase.

"Když jsme se dostali do vedení, pokaždé jsme o něj přišli smolným gólem nebo brankou, která jde na vrub Marka. To je příběh dnešního zápasu," suše konstatoval Bylsma po zápase. A Fleury se nijak nevymlouval. "Nejsem ze svého výkonu nadšený, to je jasné. Je to frustrující. Ale nezbývá mi nic jiného, než rychle zapomenout," kál se kanadský gólman.

VIDEO: Pittsburgh se zatím s Islanders trápí

Nejen fanouškům Pittsburghu tak vytanuly vzpomínky na loňskou sérii s Philadephií, která Fleurymu také zrovna nevyšla. Další zaváhání už si Penguins nemohou dovolit, nepřišel proto čas Tomáše Vokouna?

"Jedním z důvodů, proč jsme před sezonou získali Tomáše, je, aby za nás chytal a vyhrával," řekl lakonicky trenér Bylsma. "Je to brankář, který nás dokáže podržet, vyhrávat zápasy proti týmům, jako jsou Islanders. Proto možná přeskupíme řady."

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud