Květoslav Šimek
27. srpna 2013 • 15:04

Show jako v NHL! Vítkovické juniory překvapila v Rusku atmosféra

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | V takové atmosféře ještě hokej nehráli. Juniorský tým Vítkovic hájí v ruském Omsku české barvy na Světovém poháru klubů. A trenéři ani hráči nijak nezastírají, že je bouřící tribuny, světelná show před zahajovacím zápasem a vůbec atmosféra kolem celého turnaje pořádně překvapila.



„Do prvního zápasu proti Omsku jsme vstoupili po neuvěřitelném ceremoniálu, který připomínal spíš zápasy NHL,“ líčí vítkovický trenér Jakub Petr pro klubový web. „Tribuny byly plné, hala bouřila. Nechali jsme se unést atmosférou a doplatili jsme na to.“

Ostravané první zápas ve skupině prohráli s pořádajícím Omskem 1:5, přičemž hned v první třetině dostali čtyři góly. „To si nemůžeme dovolit. A už vůbec ne proti tak silnému soupeři, který vyhrál juniorskou ligu MHL,“ říkal Petr.

VIDEO | Podívejte se na zahajovací ceremoniál turnaje i sestřih duelu s Omskem


„Od druhé třetiny už jsme předváděli celkem dobrý výkon, měli jsme i několik slibných šancí, bohužel jsme zklamali v koncovce. Omsk byl výborný, velká zkušenost pro nás.“ Jediný vítkovický gól zaznamenal Adam Škutchan, přihrával mu Jakub Illeš.

Ve druhém duelu Vítkovičtí nastoupili proti šampionům z americké juniorky USHL – Dubuque Fighting Saints. A sehráli mnohem lepší zápas, jenže je opět trápila koncovka. Prohráli 0:2, první gól inkasovali v 50. minutě a druhý při závěrečné power play.

„O mnoho lepší výkon než proti Omsku,“ glosoval Jakub Petr pro vítkovický web. „Hráli jsme opravdu dobře, ale všechno zkazila katastrofální koncovka. Nejméně třikrát jsme netrefili prázdnou bránu!“

Ve středu hrají Ostravané s lotyšskou Rigou. A pak je ještě čeká jeden zápas o konečné umístění v turnaji.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud