Květoslav Šimek
1. září 2013 • 11:18

Vítkovice rozstřílely Davos, generálka ve Švýcarsku se vydařila

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kairinenova ruka? Penalta v pořádku. Olomoucký gól nepadl z ofsajdu, říká KR
SESTŘIH: Chelsea - West Ham 5:0. Souček s Coufalem u dalšího debaklu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Vítkovic za sebou mají úspěšný výjezd do Švýcarska. Po úvodní prohře po nájezdech 4:5 s Klotenem porazili Rappersvil 3:1 a na závěr rozstříleli Davos 6:3! Po dvou gólech Davosu vstřelili Peter Húževka a Vladimír Svačina, další přidali Roman Szturc a Lukáš Kucsera.



Ostravané byli ve Švýcarsku bez reprezentanta Michala Barinky. Trenérům Peteru Oremusovi a Romanu Šimíčkovi chyběli i talentované junioři Jan Štencel (rameno), Erik Němec a Lukáš Klok (byli na Světovém poháru v Rusku).

O místo v týmu bojoval útočník Patrik Valčák. Rozhodně zaujal a je velmi pravděpodobné, že mu klub smlouvu pro nadcházející nabídne. Stejně tak by měl po návratu oficiálně podepsat kontrakt obránce Petr Punčochář, který se na led vrací po operaci srdce a roční pauze.

Poslední přípravný zápas před extraligou hrají Ostravané doma ve čtvrtek 5. září proti Popradu (17 hodin).

VÍTKOVICE VE ŠVÝCARSKU

Kloten - Vítkovice 5:4 po nájezdech
Góly: Vandas (Sloboda, Húževka), J. Káňa (Húževka), Huna (Roman, Svačina), Valčák (Vandas)

Sestava Vítkovic: Šindelář - Stehlík, Pastor, Sloboda, Kudělka, Punčochář, Bail, Kovář, Dudáš - Valčák, Burger, Vandas - Svačina, Roman, Huna - J. Káňa, Húževka, Strapáč - Kucsera, Kolouch, Šedivý.

Rappersvil – Vítkovice 1:3
Góly: Valčák (Szturc), Szturc (Valčák), Huna (Kudělka)

Sestava Vítkovic: Málek – Stehlík, Pastor, Kudělka, Sloboda, Bail, Punčochář, Kovář, Dudáš – Svačina, Roman, Huna – J. Káňa, Húževka, Strapáč – Kucsera, Kolouch, Šedivý – Valčák, Szturc, Vandas.

Davos – Vítkovice 3:6
Góly: 2 Húževka, 2 Svačina, Szturc, Kucsera

Sestava Vítkovic: Málek – Stehlík, Pastor, Kudělka, Sloboda, Bail, Punčochář, Dudáš, Kovář – Szturc, Valčák, Vandas – Svačina, Roman, Huna – J. Káňa, Húževka, Strapáč – Kucsera, Kolouch, Šedivý.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud