27. prosince 2013 • 10:44

Křik, házení holí a kopance! Kanaďan na Spengler Cupu neudržel nervy

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Znovu po sedmnácti letech se na tradiční hokejový turnaj Spnegler Cup vydalo mužstvo Rochester Americans, tým, který hraje zámřoskou AHL a je farmářským klubem Buffala Sabres. Start ale zrovna nevyšel, domácí Servette Ženeva vyhrál jednoznačně 5:0 a utkání okořenila šarvátka z poslední minuty, po které odcházel do šaten Frederick Roy a s rudýma očima a se sprchou nadávek ničil všechno okolo.



Jednostranný výsledek přesto nedostal mnoho zbytečných chmur na tvář trenéra poraženého celku. "Trochu se nám to dneska výsledkově vymklo, ale s naším stylem hry jsem byl spokojený," řekl pro stránku democratandchronicle.com kouč Chadd Cassidy.

Mužstvo navíc bylo částečně poznamenáno několika zraněními a sestava Americans přišla o pár opor, které si před Vánoci stáhli Sabres do prvního mužstva. "Byla to pro všechny dneska dobrá zkušenost, ale rozdílný styl obou týmů byl jasně viditelný," vykládal trenér po čtvrtečním zápase.

VIDEO: Roy byl po incidentu hodně naštvaný

Zkušený tým Ženevy, jehož sehraná sestava je protkaná ostřílenými legionáři, si s Rochesterem navyklým na jiný styl hokeje hravě poradila a nebála se ani fyzické hry.

Z utkání už zbývalo jen deset vteřin když se do sebe pustili hostující Roy a domácí útočník Cody Almond. Rukavice na led nepadly, ale než rozhodčí dvojičku rozdělili, stihli si oba hokejisté vyměnit několik "komplimentů".

A v řečnění měl nejspíš navrch Almond, protože Roy odcházel do šatny pořádně nakvašený a s barvou zralého rajčete, cestou křičel nepublikovatelné výrazy a nezapomněl kopat do zdi a házet holemi.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud