6. ledna 2014 • 15:20

Gut obětoval hokeji celý život, vzdal hold legendě Dominik Hašek

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Roboti místo trávníkářů? V bundeslize už tréninková hřiště sečou i automaticky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český hokej přišel o jednu ze svých nejvýraznějších postav v dějinách. Karel Gut svému sportu věrně prakticky až do své smrti. "Byl to člověk, který obětoval celý život hokeji. Nejdříve jako hráč, poté jako trenér a následně jako funkcionář," poklonil se památce čestného předsedy hokejového svazu Dominik Hašek.



"Myslím si, že na nejvyšší úrovni tady nikdo podobný nebyl," uvedl bývalý brankář, který vede Síň slávy českého hokeje. Přestože se Gut v posledních letech již na fungování Síně slávy a uvádění nových členů aktivně nepodílel, v kontaktu s Haškem byli i nadále.

"Pan Gut byl i historik a pamětník. Když jsme se potřebovali na něco zeptat, vždy jsme se na něj mohli obrátit a on měl k tomu co říct," vyzdvihl Hašek.

Guta osobně poznal jako aktivní hráč v 80. letech, kdy působil v domácí soutěži. "Jako první si ho ale pamatuji z televize, z doby, kdy trénoval," vzpomínal na vyhlášeného obránce, který na klubové úrovni spojil svou kariéru se Spartou.

"Je to pro nás nesmírně bolestná ztráta, která nás velmi zasáhla. Náš klub vyjadřuje všem pozůstalým upřímnou soustrast," uvedl v prohlášení Petr Bříza, předseda představenstva Sparty.

"Nejen Sparta, ale celý český hokej ztratil jednu z nejvýznamnějších osobností historie," zdůraznil.

Karel Gut v roce 2002 s Jaromírem Jágrem
Karel Gut v roce 2002 s Jaromírem Jágrem

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud