Květoslav Šimek
11. května 2014 • 09:16

Mrázek v problémech, Griffins na Texas nestačili ani podruhé

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Grand Rapids Griffins, obhájci Calder Cupu, prohrávají ve druhém kole play off AHL s Texasem Stars 0:2 na zápasy. Texas oba duely na domácí půdě vyhrál 5:2 a 4:0. Zastavit je nedokázal ani výborný Petr Mrázek v bráně Griffins. V prvním utkání pochytal 31 střel, ve druhém 33. Přesto bylo skóre poměrně jednoznačné.



Texas, v jehož barvách hrají i dva čeští útočníci Radek Faksa a Matěj Stránský, byl nejlepším celkem dlouhodobé části a suverénní je i v play off. Z pěti zápasů ještě ani jednou neprohrál. Faksa se Stránským zatím na své první body čekají. Proti Texasu se dosud bodově neprosadil ani útočník Andrej Nestrašil z Grand Rapids.

Brankář Cristopher Nilstorp z Texasu přijímá gratulace k nule proti Grand Rapids Brankář Cristopher Nilstorp z Texasu přijímá gratulace k nule proti Grand RapidsFoto Christina Shapiro/Texas Stars

Série pokračuje v úterý a ve středu v Grand Rapids. Pokud chtějí obhájci Calder Cupu pomýšlet na obrat, musí doma proti sebevědomému Texasu zabrat.

Do skluzu se po prvních zápasech dostal i Dmitrij Jaškin s Chicago Wolves. Domácí zápasy s Torontem Marlies prohráli 2:5 a 2:4. Jaškin vstřelil jeden gól, z prvního místa kanadského bodování Calder Cupu klesl na třetí příčku (7 zápasů/ 3+5).

Z českých hráčů v Calder Cupu tak má po prvních semifinálových zápasech konferencí nejlepší pozici útočník Dominik Uher. S Wilkes-Barre/Scranton Penguins hraje v sérii s Providence Bruins nerozhodně 1:1 na zápasy (0:4, 6:1).

VIDEO: Texas střílí dva góly Mrázkovi

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud