17. června 2014 • 15:45

Loni Bernat, letos Zelenka. Hokejisté pomůžou dobré věci. Při golfu

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Musíme si pomáhat, tak zní neoficiální heslo hokejistů, kteří se po roce opět sejdou v golfovém resortu Kunětická hora, aby pomohli jednomu ze svých kamarádů. Loni se v rámci 1. ročníku Hokej Charity Golf Cupu vybralo úctyhodných 120 tisíc korun pro Romana Bernata, talentovaného útočníka Českých Budějovic, jenž po nehodě na kole přišel o nohu. Tentokrát poputuje výtěžek do rukou Tomáše Zelenky, bývalého prvoligového útočníka, jenž před 13 lety při zápase v Jihlavě utrpěl zranění obratle, po němž ochrnul na dolní část těla.



Pár kilometrů od Pardubic se ve středu ráno potká na pět desítek bývalých či současných hráčů, které stejně jako loni sezval autor charitativního projektu Jiří Vykoukal. Letošní ročník se koná pod záštitou české asociace hokejistů CAIHP. „Dohodli jsme se, že právě přes hráčskou asociaci získáme další příspěvek pro lidi, kteří při sportu přišli k vážnému zranění,“ říká Jiří Vykoukal.

Roman Bernat ukázal svůj charakter, když z částky, kterou mu věnoval Hokej Charity Golf Cup přenechá pětinu lidem postiženým povodněmi
Roman Bernat ukázal svůj charakter, když z částky, kterou mu věnoval Hokej Charity Golf Cup přenechá pětinu lidem postiženým povodněmi

Generálním partnerem turnaje je firma Gravelli, hlavním partnerem společnost Lexxus. Mediálním partnerem je deník Sport a server iSport.cz.

Na Kunětické hoře se sejde vybraná hokejová společnost, což zaručují podmínky účasti: zahrát si mohou jen ti hráči, kteří mají za kariéru odehráno přes 50 zápasů v prestižních evropských a světových soutěžích.

Pořadatelé naverbovali například olympijské hrdiny z Nagana Jaroslava Špačka a Jana Čalouna, z bývalé slavné generace dorazí třeba Pavel Richter, Tomáš Jelínek a další. Vedle nich přijede do oblíbeného východočeského resortu i řada současných předních ligových hokejistů a někdejších či současných reprezentantů.

Prvenství obhajuje Vladimír Škoda, útočník hradeckého Mountfieldu.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud