Květoslav Šimek
15. srpna 2014 • 19:12

Šéf chtěl vyhrát, byli jsme pod tlakem jak Rusové, usmívá se Adamský

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Třinečtí Oceláři vyhráli premiérový ročník „svého“ turnaje Steel Cup. V konečném účtování měli za dvě výhry stejně bodů jako ruský Čerepovec a Vítkovice, ovšem pohár získali díky nejlepšímu skóre. Čtvrté skončily Košice.



 Trofej pro Třinec se štěstím zajistil Martin Adamský. V bitvě s Čerepovcem už Třinec prohrával 1:3, ovšem v poslední třetině Oceláři srovnali, odvolali brankáře Hamerlíka. A Martin Adamský skóroval v čase 58:56. „Gól by trošku náhodný, ale padl,“ pochvaloval si třinecký útočník.

Takhle jste to měli od trenéra nakresleno?
„Obligátní - tak určitě! Trenér poslal na led lidi, kterým věřil. Zápas sice moc nebyl v naší režii, byl spíš v režii Čerepovce, ale naštěstí se nám to podařilo. Měli jsme rozdělené úlohy. Jirka (Polanský) výborně vyhrál buly, já mu to hodil zpátky dozadu, on přihrál na beka. Já šel rovnou do brány a z otočky jsem to klepl brankáři mezi nohy.“

Obránce se vás snažil odtlačit, viděl jste vůbec puk?
„Viděl jsem jen, jak puk letí. Ale jak jsem pak byl vzadu, tak jsem se jen snažil tečovat.“

Jak těžké bylo otočit s Čerepovcem z 1:3 na 4:3?
„Věděli jsme, že nás čeká těžký soupeř. Oni dvakrát vyhráli, je to kvalitní tým. Závěr jsme otočili, protože jsme to stáhli na tři lajny a bylo vidět, že jim trošku ubývaly síly.“
 
Čerepovec hrál na turnaji třikrát za sebou, vy jste měli po prvním utkání den pauzu. Projevilo se to?
„Možná trošku jo. Přece jenom, tři zápasy za sebou, byť tady mají pět pětek, to se v nohách projeví.“

Marek Kvapil říkal, že ruští šéfové chtěli turnaj hodně vyhrát, brali jej prestižně...
(okamžitě reaguje) „My měli tlak stejný, každý šéf chce vyhrát. Pan Moder (prezident klubu) tady má novou halu, chtěl moc vyhrát. Takže jsme na tom byli s tlakem stejně jako Rusové.“

S Vítkovicemi jste prohráli 2:3, Košice porazili 4:0 a Čerepovec 4:3. Co vám turnaj ukázal?
„Že máme ještě hodně chyb v obranném pásmu. Zbytečně tam lítáme, nedržíme pozice. Dost zbytečných gólů jsme dostali. Musíme se více soustředit na obranu, protože vepředu jsme hodně silní.“

Rozhodující zápasy Třince
Třinec – Čerepovec 4:3 (1:1, 0:2, 3:0)
Góly: 12. Marek Růžička (M. Doudera), 49. Trončinský 5/4 (Polanský),
51. Kreps (Dravecký), 59. Adamský 6/5 (Polanský) – 11. Černov (Stasenko), 27. Berdnikov 5/4 (Monachov), 36. Mons (Kagarlickij).

Třinec: Hamerlík – Linhart, Roth, M. Doudera, Trončinský, Galvas, Nosek, Zíb – Orsava, Plíhal, Kreps – Adamský, Polanský, Irgl – Rufer, Žejdl, Cienciala – Hrňa, Růžička, Dravecký – Chmielewski. Trenéři: Jiří Kalous, Václav Varaďa.

Vítkovice – Košice 4:2 (0:1, 3:1, 1:0)
Góly: 22. Kovář 5/4 (Svačina, Káňa), 26. Klok (Zdráhal, Kolouch), 30. Šedivý 5/4, 55. Šedivý 5/4 (Burger, Stehlík) – 13. Bicek (Kolena), 27. Kolena 5/4 (Klouček, Bartoš).

Vítkovice: Šindelář – Šenkeřík, Stehlík, Čerešňák, Kovář, Štencel, Klok, Bail, Pastor – Šedivý, Burger, Húževka – Káňa, Němec, Svačina – Kucsera, Kolouch, Zdráhal – Vandas, Hlinka, Szturc. Trenéři: Peter Oremus a Roman Šimíček.

STEEL CUP V TŘINCI
1. Třinec 10:6 6 bodů
2. Čerepovec 11:8 6 bodů
3. Vítkovice 10:9 6 bodů
4. Košice 3:11 0 bodů

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud