22. prosince 2014 • 12:52

Slováci vyhořeli na "béčkovém" turnaji. Chyběl rozum, štvalo Vůjtka

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rok 2014 pro slovenského hokejového příznivce? Zmar. Bída. Srdcerváč. Po vyhoření na OH v Soči, kde parta Vladimíra Vůjtka skončila předposlední a nevydařeném MS v Minsku, kde Slováci nepostoupili ani do čtvrtfinále, přišel další záhlavec na turnaji Arosa Challenge.



Na švýcarském dostaveníčku Slováci padli 1:2 s Běloruskem a v utkání o třetí místo nestačili po prohře 1:3 ani na Nory. Turnaj ovládl stejně jako loni domácí výběr, houževnaté Bělorusy vedené bývalým koučem Švýcarů Glenem Hanlonem udolal 3:2 po nájezdech.

"Tým hrál, na co měl, ale chyběla tomu hlava, rozum a góly," bilancoval pro Čas.sk zklamaný trenér slovenského výběru Vladimír Vůjtek.

Od sedmašedesátiletého matadora to schytali hlavně útočníci. "Z jejich hry jsem hodně zklamaný. Měli jsme tu hráče, kteří se pravidelně prosazují v naší soutěži i české extralize, na mezinárodní scéně ale selhali," hořekoval nad výkony Cingela, Tybora, Draveckého a dalších Vůjtek, který má smlouvu do MS 2015.

Vystoupení na Arosa Challenge bylo frustrující i pro kapitána týmu Dominika Graňáka, který reprezentační dres přetáhl přes hlavu po roční pauze. "Vůbec jsme nevěděli, jak se proti soupeřům prosadit. Na turnaji jsme vstřelili jen dva góly, to je velmi málo," kál se obránce, který v KHL válí za Dynamo Moskva.

Měsíc před Arosa Challenge se Slováci účastnili i Německého poháru, kde obsadili třetí místo za Němci a Švýcary. Sečteno podtrženo, rok 2014 by Slováci raději neabsolvovali.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud