21. srpna 2007 • 00:00

Jágr Team porazil Eliášův Unicef

Autor: ČTK
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V hokejové exhibici v Brně zvítězil v brankovém festivalu Jágr tým nad mužstvem UNICEF s Patrikem Eliášem 13:10. Ještě před prvním vhazováním přišla ke slovu charita.



V hokejové exhibici v Brně zvítězil v brankovém festivalu Jágr tým nad mužstvem UNICEF s Patrikem Eliášem 13:10. Ještě před prvním vhazováním přišla ke slovu charita. Jaromír Jágr věnoval za svůj tým jeden šek na 30.000 korun střední škole pro postižené na Kociánce a druhý na 50.000 Leontince pro zrakově postižené děti. Eliáš společně s Pavlem Kubinou a Petrem Čajánkem zase předali šek na 150.000 korun Fondu ohrožených dětí UNICEF. Exhibiční začátek vyšel dokonale Jágr týmu, který po necelých třech minutách vedl 2:0. První branku vstřelil už po 52 sekundách Ručinský, druhý gól přidal Klesla. Tým Patrika Eliáše začal v obraně hodně volně. Přesto stačil zanedlouho korigovat skóre Višňovský, který překonal brankáře Břízu. Střelecké hody potvrzovaly exhibiční nádech souboje, v němž oba týmy předváděly divákům v hale Rondo kombinační hokej se snahou o pohledné akce. "Tolik hvězd v Brně nikdy nehrálo. A musím říci, že to umí. Když si našlápnou s pukem, tak je to fofr," glosoval hru obou týmů bývalý úspěšný reprezentant Josef Černý. Ten v přestávkách vyplňoval po úpravě ledu program s hokejovými žáčky Komety Brno, které trénuje. Po první třetině byl stav nerozhodný 4:4, hned v úvodu druhé třetiny se poprvé zapsali do listiny střelců i hlavní aktéři obou týmů. V 21. minutě brankáře Pöpperleho překonal Jágr a o dvě minuty později na druhé straně poslal puk za Břízova záda Eliáš. "Ve scénáři to ale nebylo," žertoval Jágr. V závěrečné třetině se už jen střílelo. Střelecky se blýskl v týmu UNICEF Balej, který byl autorem čtyř branek. "Každý nerad prohrává. Ale v tomto utkání šlo o podporu dětí v Africe, proto jsem rád, že hráči přijali moje pozvání," uvedl Eliáš. Přiznal, že po třech týdnech přípravy na ledě odehrál v Brně první utkání ve větším tempu. "V závěru utkání gradovalo a diváci si přišli určitě na své," řekl ČTK po utkání. Také Jaromír Jágr si zápas pochvaloval. "Padlo třiadvacet gólů, diváci si přišli na své a viděli nejlepší české výběry. V závěru se projevila naše větší fyzická kondice. Není divu, neboť poctivě trénujeme dvakrát denně. Řekl bych, že více než v NHL," prohlásil Jágr.


Výsledek: Jágr tým - UNICEF tým 13:10 (4:4, 2:2, 7:4) Branky a nahrávky: 1. Ručinský (T. Kaberle), 3. Klesla (Průcha), 10. Průcha (Kotalík), 16. Ručinský (Jágr), 21. Jágr (Ručinský), 31. Průcha (Novotný), 44. Kotalík (Klesla), 45. Hrdina (Jágr), 45. Hrdina (Jágr), 46. Plekanec (Hlinka), 55. Kotalík (Novotný), 57. Melichar (Novotný), 58. Plekanec (Jágr) - 4. Višňovský (Kubina), 15. Balej (Klepiš), 18. Balej (P. Sýkora), 19. Fleischmann (Balej), 25. Eliáš (Čajánek), 39. P. Sýkora (Hemský), 42. Balej (Fleischmann), 47. P. Sýkora (Rachůnek), 48. Fleischmann, 52. Balej (Fleischmann).
Sestavy: Jágr tým: Bříza (30. Schwarz), Melichar, T. Kaberle, Ručinský, Hrdina, Jágr - Schnabel, Pilař, Plekanec, Tlustý, Hlinka - Židlický, Klesla, Kotalík, Novotný, Průcha. Trenér: Jelínek. Unicef tým: Pöpperle (30. Kopřiva) - Višňovský, Kubina, Kalus, Čajánek, Eliáš - Rachůnek, Krajíček, Hemský, P. Sýkora, Vašíček - Stehlík, Hejda, Balej, Fleischmann, Klepiš. Trenér: Farda.

Témata: 


Články odjinud


Články odjinud