12. ledna 2015 • 10:39

VIDEO: Kysela, Malík, Hertl... Kličkou se blýskl i budějovický junior

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Olomouc - Sparta: Krejčího hlavička jako kulka za Stoppenova záda, 0:2!
Hradec Králové - Slavia: Zmrzlý předběhl Harazima a zvyšuje na 2:0 pro sešívané
VŠECHNA VIDEA ZDE

Drzost i šikovnost. To musí hokejista skloubit, když chce provést tuto kličku – naznačit kličku do bekhendu, stáhnout si hokejku mezi nohy a vystřelit. V roce 2001 ji v Česku proslavil litvínovský Kysela, který tak pokořil sparťanského brankáře Petra Břízu ve čtvrtfinále play off. V NHL na něj navázali urostlý obránce Marek Malík a tehdy ještě nováček Tomáš Hertl. A teď se s ní blýskl českobudějovický junior Ladislav Marek.



VIDEO | Markův gól v juniorské extralize

V polovině utkání juniorské extraligy se Marek postavil k trestnému střílení. A po drzé kličce zvýšil na 4:1. Stejně jako před ním Kysela, Malík či Hertl. Každý z nich však měl jiný příběh.

Kysela si před čtvrtfinále napsal na čepel Břízovo jméno. Tou samou čepelí ho pak v nájezdech překonal a přispěl k tomu, že Litvínov sérii vyrovnal na 2:2, nakonec však postoupila Sparta. „Je to blafák jako každý jiný, i když je těžší ho provést. Také jsem ho za těch patnáct let v lize neudělal, až teď,“ přiznal Kysela pro Českou televizi.

VIDEO | Kysela proti Břízovi

Marek Malík byl díky této kličce držitelem rekordu NHL, který padl až v prosinci minulého roku. Touto kličkou překonal brankáře Olafa Kölziga a ukončil rekordně dlouhé nájezdy v 15. sérii. Kanadská televize TSN ho označila za gól roku.

VIDEO | Marek Malík rekordmanem

Velkou pozornost tímto blafákem na sebe strhl Tomáš Hertl loni, když prožíval nováčkovskou sezonu v NHL. „Jsem šťastný, že se to dneska takhle povedlo. Tu kličku na tréninku zkouším denně,“ pravil poté, co čtyřmi góly skolil Rangers.

VIDEO | Čtvrtý Hertlův gól do sítě Rangers

Budějovický Marek na chvíle slávy ještě čeká, s jeho šikovností však má šanci, že přijdou.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud