23. srpna 2007 • 00:00

Jágr tým prohrál s Demitra týmem

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Branka slovenského obránce Milana Jurčiny 49 sekund před koncem zápasu rozhodla v hokejové exhibici o prohře Jágr týmu s výběrem Pavola Demitry 5:6.



Branka slovenského obránce Milana Jurčiny 49 sekund před koncem zápasu rozhodla v hokejové exhibici o prohře Jágr týmu s výběrem Pavola Demitry 5:6. Odveta je na programu v pátek od 18:30 v Trenčíně. I když nesl prestižní souboj znaky exhibice bez hry do těla, mělo utkání mnohem rychlejší tempo než úterní souboj Jágr týmu v Brně s výběrem Patrika Eliáše. První ukázku střelecké pohotovosti nabídl divákům už v 8. minutě sám Jaromír Jágr, který po přesné Hrdinově přihrávce zamířil po sólovém nájezdu přesně do horního růžku. Demitrův výběr zareagoval pohotově a třemi brankami do konce první třetiny otočil výsledek. Nejdříve vyrovnal Ronald Petrovický, druhý gól přidal za záda brankáře Kopřivy Radivojevič a třetí těsně před přestávkou Bartovič. Zlepšená koncovka vynesla Jágr týmu v rozmezí necelých dvou minut v úvodu druhé třetiny po střelách Plekance a Novotného bleskové vyrovnání. Oba týmy hrály sice hodně gentlemansky, o to více ale vynikala technická útočná hra s pohlednými akcemi. V Demitrově týmu nastoupil vedle českého obránce Škouly také avizovaný bitkař Boogard. I on se ukáznil, když v polovině zápasu měl možnost přimáčknout k mantinelu Tlustého. Boogard se ale protihráče jen lehce dotkl a odbruslil. Po čtvrté brance slovenského celku, kterou vstřelil Marcel Hossa, brankáře Kopřivu vystřídal Pöpperle. V defenzivě hodně nezodpovědně hrající spoluhráči jej nechali několikrát vyniknout. Zlikvidoval sólo Gáboríka, Marián Hossa trefil pouze tyč a Pöpperle se vyznamenal i při dorážce Boogarda z bezprostřední blízkosti. Kapituloval až v závěrečné třetině, kdy nedosáhl na Gáboríkovu střelu. Do kategorie učebnicových branek se zařadila vyrovnávací branka Ručinského, který po dlouhém míchání kotouče překonal tvrdou střelou Haláka. Gradaci dostalo utkání v samém závěru, kdy se podařilo Jurčinovi vstřelit vítězný šestý gól. Jágr tým ještě vyzkoušel téměř čtyřicet sekund dlouhou power play, vyrovnat se mu ale už nepodařilo.


Výsledek: Jágr tým - Demitra tým 5:6 (1:3, 3:1, 1:2) Branky a nahrávky: 8. Jágr (Hrdina), 22. Plekanec (Hemský), 24. Novotný (Kotalík, Průcha), 33. Ručinský (Jágr), 46. Plekanec (T. Kaberle) - 11. Ronald Petrovický (Nagy, Kopecký), 18. Radivojevič (Bartovič), 19. Bartovič (Marcel Hossa), 30. Marcel Hossa (Radivojevič, Bartovič), 42. Gáborik (Demitra), 60. Jurčina (Marcel Hossa). Bez vyloučení. Diváci: 2500. Sestavy: Jágr tým: Kopřiva (30. Pöpperle) - Melichar, T. Kaberle, Pilař, Schnabel, Krajíček, Stehlík, Rozsíval - Jágr, Hrdina, Ručinský - Hlinka, Plekanec, Hemský - Tlustý, Kotalík, Průcha - Novotný. Trenér: Jelínek. Demitra tým: Halák - Meszároš, Chára, Višňovský, Škoula, Jurčina, Sekera - Marián Hossa, Demitra, Gáborík - Ronald Petrovický, Nagy, Kopecký - Marcel Hossa, Radivojevič, Bartovič - Assimakoupoulos, Boogard. Trenér: V. Růžička.

Témata: 


Články odjinud


Články odjinud