24. srpna 2007 • 00:00

Jágr tým v odvetě vyhrál

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vyprodaný stadion v Trenčíně sledoval další bitvu hvězd NHL. V ní se blýkl hattrickem Tomáš Plekanec a i s jeho přispěním tentokrát Jágr tým porazil výběr Pavola Demitry.



Hokejisté Jágr týmu zvítězili v odvetě na Slovensku v exhibici nad výběrem Pavola Demitry 9:7. O výsledku rozhodla druhá třetina, v níž Jágr tým vstřelil sedm branek. Nejlepším střelcem vítězů byl Plekanec se třemi góly. V Demitra týmu se ve své premiéře blýskl Šatan, který k hattricku přidal i dvě asistence. Velkolepá pyrotechnická show před začátkem utkání naladila vyprodaný stadion v Trenčíně, který se těšil, že se slovenským hvězdám z NHL podaří na čtvrtý pokus na domácí půdě konečně porazit Jágr tým. Jenže slovenští hokejisté se nestačili ještě pořádně nadechnout k náporu, když po 23 sekundách vstřelil po Průchově přihrávce Rozsíval první branku. Slováci ale rychle odpověděli a v průběhu necelé minuty otočili výsledek po brankách Kopeckého a Škouly. Divokou přestřelku v úvodu zakončil Plekanec vyrovnávací brankou. Slovenský výběr s novou posilou Šatanem diktoval po zbytek první třetiny tempo. Právě Šatan se blýskl hattrickem. Po první třetině získal Demitrův tým, který exhibici pojal mnohem prestižněji, dvoubrankový náskok. Hned v úvodu druhé třetiny ale Jágr tým změnil výrazně pojetí hry. Zrychlil a zpřesnil kombinace a hlavně přesněji zakončoval bleskové protiútoky. Navíc brankář Pöpperle chytil několik vyložených šancí soupeře a do slovenské sítě padala jedna branka za druhou. Střelecky se dařilo Plekancovi, který přidal další dvě branky. Své umění v zakončení ukázal trenčínským divákům i Jágr, jenž sólový nájezd zakončil tvrdou střelou pod horní tyčku. Před zahájením poslední třetiny Demitra věnoval dvěma tělesně postiženým chlapcům dva šeky po 75.000 slovenských korunách a mladým hokejistům Dukly Trenčín dal šek na 900.000 korun na výstroj a jejich činnost. Exhibiční hokej gradoval v závěrečných dvaceti minutách, v nichž se slovenský tým pokusil zvrátit výsledek. Podařilo se mu ale snížit pouze na rozdíl dvou branek. Jágr v poslední minutě ještě trefil tyčku. "Jsem rád, že jsme vrátili Slovákům včerejší porážku. Nedomlouvali jsme se na žádné strategii, druhá třetina nám ale vyšla dokonale. Určitě měl na dnešním vítězství podíl i tréninkový tábor v Prostějově, neboť jsme byli dvakrát denně na ledě," řekl po zápase Tomáš Kaberle. Český tým přijel na Slovensko oproti prostějovskému zápasu bez Hrdiny, Hemského a Ručinského. "Měli jsme sice tentokrtá slabší tým, ale u exhibičních zápasů jsou také důležité výkony brankářů," uvedl Jaromír Jágr, jenž byl spokojen se čtvrtým vítězstvím na Slovensku. Prohra nepřipravila o dobrou náladu hlavního slovenského aktéra Pavola Demitru. "Zápas měl určitě výbornou kvalitu a lidé se dobře bavili. Za nejdůležitější ale považuji výtěžek na charitu, což bylo hlavní poslání tohoto utkání," řekl Demitra.


Demitra tým - Jágr tým 7:9 (4:2, 1:7, 2:0) Branky a nahrávky: 2. Kopecký (Nagy, Višňovský), 2. Škoula (Nagy), 7. Šatan (Višňovský, Nagy), 12. Šatan (Kopecký, Višňovský), 30. Šatan (Kopecký), 41. Kopecký (Šatan), 56. Nagy (Višňovský, Šatan) - 1. Rozsíval (Průcha), 3. Plekanec (Průcha), 21. Plekanec (Jágr), 22. Kotalík (Rozsíval), 28. Novotný (Tlustý), 28. Balej (Fleischmann), 29. Jágr (Plekanec, Rozsíval), 37. Kotalík, 38. Plekanec (Rozsíval). Rozhodčí: Mihálik - Ťažký, Bundil. Bez vyloučení. Diváci: 6500 (vyprodáno). Demitra tým: Halák - Meszároš, Chára, Višňovský, Škoula, Jurčina, Sekera, Baranka - Marián Hossa, Demitra, Gáborik - Šatan, Nagy, Kopecký - Marcel Hossa, Bartovič, Radivojevič - Assimakopoulos, Ronald Petrovický, Boogard. Trenér: Viliam Růžička. Jágr tým: Pöpperle (31. Kopřiva) - Rozsíval, T. Kaberle, Stehlík, Melichar, Schnabel, Krajíček - Jágr, Plekanec, Průcha - Tlustý, Novotný, Kotalík - Balej, Pilař, Fleischmann. Trenér: M. Jelínek.

Témata: 


Články odjinud


Články odjinud