14. dubna 2015 • 21:02

Růžičkův advokát promluvil: Kdo video zveřejnil, musí být potrestán

Autor: iSport.cz, lah, mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český hokej zasáhla krátce před MS velká aféra, která se točí kolem Vladimíra Růžičky. Právník trenéra hokejové reprezentace Vít Kučera pro deník Sport poprvé popsal svoji verzi událostí, které souvisejí s nahrávkou, na níž s Růžičkou mluví podnikatel Miroslav Palaščák o půlmilionu v souvislosti s působením svého syna ve Slavii. Na něho nyní Kučera chystá trestní oznámení kvůli pomluvě. „Ta je tady jasně patrná. Kdo to video zveřejnil, musí být potrestán,“ tvrdí.



Podle něj jsou Růžičkovy výroky z tajně pořízeného videa naopak důkazem, že k žádnému korupčnímu jednání ze strany kouče, který chystá svůj tým na domácí mistrovství světa, nikdy nedošlo.

„Pan Růžička tam opakovaně říká, že žádná dohoda nikdy neexistovala, že se s nikým na ničem nedomlouval. Hrát nebude, nemá na to... Tohle všechno variantu o tom, že by přijal úplatek, vylučuje,“ říká Kučera, známý expert na sportovní právo.

V období mezi předáním dvou čtvrtmilionových částek peníze podle Kučery se čekalo na podepsání smlouvy o sponzorském daru. K tomu však nedošlo – proto si Růžička údajně vyžádal číslo Palaščákova účtu a peníze mu vrátil bezhotovostním převodem.

Souhlasí s tím, že jako hlavní problém celé kauzy lze vnímat, že inkriminovaná suma se nikdy neobjevila v klubovém účetnictví a to může vyvolávat různé dohady - třeba i o úplatku.

„Na rovinu to je odraz toho, že pan Růžička je skvělý trenér, hokejista. Ale právní povědomí takové nemá. Což se odrazilo v tom, že nelpěl na dotažení do detailů. Navíc se v tom prostředí často děje, že se dokumenty podepíší třeba po týdnu. Na čemž není nic závadného, protože to dáváte třeba právníkovi. To bylo tady podobné, bohužel však součinnost druhé strany nebyla poskytnutá ve finále nikdy. Pak je otázka, jestli byl vše kalkul od začátku,“ uvažuje Kučera.

Rozhovor s Růžičkovým právníkem čtěte ve středečním deníku Sport

- Proč Růžička mluvil o půjčce?

- Uvažoval Růžička o odstoupení z funkce reprezentačního trenéra?

- Měli na Slavii doopravdy trezor?

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud