15. června 2015 • 11:24

Hokejový svaz vyzývá: Kdo má informace o korupci, ať se ozve!

Autor: vrb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na český hokej doléhá stín úplatkářství, přestože z ní dosud nikdo nebyl usvědčen. Vše odstartovala aféra kolem reprezentačního trenéra Vladimíra Růžičky, který pod tlakem na svůj post rezignoval. Svaz v čele s jeho předsedou Tomášem Králem nato vyzval hokejovou veřejnost, aby se mu každý, kdo má informace o korupci, přihlásil. Zřídí i speciální emailovou adresu.



„Vezmu si to osobně na starost. Kdokoliv mi o tom může napsat na mou mailovou adresu. Ty případy ale musejí být uchopitelné,“ řekl Král na páteční tiskové konferenci, která se týkala mládežnického hokeje.

Zatím je možné podezření zasílat na Královu mailovou adresu kral@czehockey.cz, nicméně svaz založí novou speciální schránku. „Měla by být hotová během dvou až tří dnů,“ přiblížil v pondělí tiskový mluvčí svazu Zdeněk Zikmund.

Král přiznal, že mu přichází řada urážejících mailů, ani jeden však neupozornil na korupční jednání konkrétních osob. „Čekal jsem, že se spustí lavina, ale za celou dobu jsem nedostal jediný mail o korupci. Pořád platí, že se mi prostřednictvím mailu může kdokoliv ozvat,“ dodal šéf českého hokeje.

Informace o korupci

Svaz žádá všechny, kteří mají informace o korupčním jednání v českém hokeji, aby se přihlásili na emailovou adresu jeho předsedy Tomáše Krále kral@czehockey.cz.

V minulosti se Královi stalo, že anonym, jenž tvrdil, že má informace o korupci, domluvil schůzku. Na ní však nedorazil a na další výzvy nereagoval.

V Růžičkově případu hrál významnou roli Jiří Mouček, který měl zastat roli ‚zprostředkovatele‘. Král prý nemá náznaky, že by se v jiných klubech realizovaly přestupy podobným způsobem. „Dovedu si ale představit role zprostředkovatelů, kteří se na tom přiživí. Řekne rodiči, že se zná s Růžičkou a nějak to zařídí. Jsou to sviňárny, které se dějí. Hranice problému začíná tam, kdy dotyčný začne za poskytování peněz něco požadovat. A u černých peněz už je to průšvih,“ zdůraznil Král.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud