22. června 2015 • 17:50

Pastrňák mezi elitou: Nechci nikoho zklamat, tvrdě na sobě makám

Autor: fan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Letos dorazil ještě „jen“ v roli nejlepšího juniora. Příště už by měl být mezi elitní desítkou.  Minimálně. David Pastrňák, 19letá naděje, která v uplynulém ročníku senzačně vtrhla do NHL, si v sobotu užil svůj první večer mezi smetánkou českého hokeje.



S maminkou a přítelkyní si přímo v sále grandhotelu Pupp vychutnával společnost nejlepších krajanů ze své profese, na pódium si došel pro mládežnické ocenění. Když bude David Pastrňák sprintovat na cestě k absolutní špičce tak jako dosud, za rok už bude jedním z nejlepších. „Snažím se každý den tvrdě pracovat, abych nikoho nezklamal. Chci se postupně zlepšovat, pobrat co nejvíc zkušeností, přece jen jsem pořád mladý. Uvidíme, co z toho vzejde,“ říkal včera celkově patnáctý muž letošního hlasování.

Pomohly mu k tomu podařené výkony na juniorském mistrovství světa i senzační nástup do prvního týmu Bostonu. „Byl jsem rád za to, že jsem si mohl zahrát NHL, ale přece jen to byla jen jedna sezona. Tohle mi hokejovou kariéru neudělá. Musím pracovat dál, abych šel nahoru každým zápasem i tréninkem. To je to, na co se teď soustředím,“ zůstal na pokorné notě. V Bruins mu k letence zpátky do Česka přibalili i pokyny, aby pro příště zesílil. S necelými 80 kilogramy se nejnadupanější soutěž nedá hrát dlouhodobě. „Mám přibrat aspoň dvě tři kila svalů. Na to se teď soustředím,“ pokýval Pastrňák.

Jen z knedlíků od maminky to ale nepůjde. „Za měsíc volna jsem se toho stejně docela přejedl, teď je potřeba zase práce,“ usmál se. „Jsem v kontaktu s naším klubovým kondičním trenérem, který mi radí i co jíst, svého trenéra mám i tady v Praze a myslím, že dělám vše, co můžu, abych přijel na kemp připravený, přizpůsobuju tomu všechno.“

Během letního drilu dál drží basu se svým někdejším kumpánem ze Švédska i mládežnických reprezentací, Jakubem Vránou. Společně chodí na led v Letňanech i dřou v posilovně. „Každý z nás je lepší v něčem jiném, takhle spolu aspoň můžeme soutěžit, aby nás to trochu víc vyhecovalo,“ pochvaluje si Pastrňák, nadšený z toho, že už si mohl vychutnat večer po boku šlechty českého hokeje. Zvlášť vítěze Zlaté hokejky Jakuba Voráčka si považuje. „Kuba měl výtečný rok. Je jedním z těch, ke kterým vzhlížím,“ chválil.

Brzy možná bude tím, kdo torpédo z Philadelphie sesadí.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud