19. května 2015 • 04:57

Budoucnost českého týmu? V brance Mrázek, do útoku Palát a Pastrňák

Autor: vrb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Reprezentační kariéru ukončil Jaromír Jágr a stárnou i další opory. Český hokej musí po mistrovství světa hledat vycházející hvězdičky, které budou český tým táhnout v dalších letech. Pár nadějných hráčů se o tyto role svými výkony usilivně hlásí. Kdo by mohl v příštích letech tvořit páteř národního mužstva?



Jágr při svém loučení s českým dresem zdůraznil, jak je důležité, aby do NHL přicházeli stále další čeští hráči – hlavně obránci. „NHL je jiná soutěž, máš tam 82 super kvalitních zápasů, a to tě posune dál, NHL je úplně někde jinde, co si budeme namlouvat, dá ti neskutečnou školu do hokejového života,“ přiznal legendární útočník.

Brankáři

Mezi gólmany si nejhlasitěji o velkou šanci říká 23letý Petr Mrázek, který byl do Stanley Cupu letos nasazený jako jednička Detroitu, tam však vypadl v sedmém utkání prvního kola s Tampou. Teď bude na něm, jestli post prvního brankáře uhájí, nebo důvěru opět dostane Jimmy Howard.

V Evropě jek pak vycházející hvězdou o rok starší Pavel Francouz , jenž Litvínovu vychytal extraligový titul, ale teď ho čeká první zahraniční angažmá – přesouvá se do KHL do Jekatěrinburgu. V reprezentaci už menší šanci dostal. "Jeho roky přijdou. Během jednoho, dvou roků budou bojovat s Mrázkem o pozici jedničky," řekl litvínovský trenér Radim Rulík během MS v redakci Sportu.

Experti o brankářích: Budoucí jednička bude Francouz nebo Mrázek
Video se připravuje ...

Obránci

V defenzivě je velká mezera českého hokeje. Mezi mladé dravce patří 24letí Andrej Šustr a Radko Gudas . Šustr nyní hraje s Tampou finále Východní konference NHL. V play off stráví na ledě téměř 16 minut za zápas, ale na kontě má jen dva body. I Gudas je spíš typem defenzivnějšího obránce.

Mezi ofenzivními beky se pro národní tým rýsuje Jakub Zbořil, kterého teprve letos čeká draft NHL, takže má před sebou ještě dlouho cestu. V Litvínově se pak třeba skvěle uvedli Tomáš Pavelka a Filip Pavlík.

Jinak má český hokej s obránci problémy. „Jsem rád, že někteří přijeli, ale na druhou stranu je realita taková, že když se někdo zraní, není kam sáhnout. Práce s obránci bude do budoucna velká,“ přiznal reprezentační trenér Vladimír Růžička .

Útočníci

I v NHL o sobě dávají vědět čeští ofenzivní dravci. Ondřej Palát je stejně jako Šustr v semifinále NHL, navíc je v Tampě asistentem kapitána. Je velice produktivní už druhou sezonu po sobě.

Další hvězdou je David Pastrňák , jenž má za sebou premiérový ročník v NHL. I on se ale v Bostonu uvedl skvěle. Na pořádnou šanci pak čeká Jiří Sekáč, do zámoří může z Plzně zamířit i Dominik Simon, který o sobě dal pořádně věděl na uplynulém MS.

David Pastrňák: Hrát za nároďák je jeden z mých snů
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud