Michal Koštuřík
29. června 2016 • 11:48

Jak dnes žije Čechmánek? Ve své vile jako nájemník, finančně je na dně

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Při podnikání přišel o všechno, ani luxusní dům na okraji Zlína už není jeho. Slavný brankář Roman Čechmánek je v konkurzu, a navíc čelí trestnímu oznámení. Firmy, kterým neposkytl peníze za práce na jeho tehdejších nemovitostech, ho obviňují z podvodu. Prý si je objednal a předem věděl, že jim za služby nezaplatí. Hrozí mu až osm let vězení.



Podle informací Sportu vyšetřuje Čechmánkův případ krajská policie Zlín, která se chystá v blízké době vydat oficiální zprávu. „Pokud se ptáte na konkrétní osobu, tak to nemůžeme komentovat,“ uvedl na konci minulého týdne policejní mluvčí Petr Jaroš. „Jde o tak vysokou částku, že chce policie celou věc zveřejnit. Už by to mělo být připravené, čeká se jen na podpis vyšetřovatele,“ sdělil náš zdroj. Policejní výstup se očekává do čtrnácti dnů a bude samozřejmě bez udání jména obviněného.

Do vězení olympijský vítěz z Nagana nejspíš nepůjde. Pokud dojde k soudu, což je pravděpodobné, vzhledem ke své dosavadní bezúhonnosti dostane téměř jistě podmínečný trest. Ovšem hromada starostí mu zůstane, finančně je na dně. V neuvážených investicích „utopil“ mnoho desítek milionů, které vydělal hokejem. V rodinném domě, který mu říkal „pane“, sice bývalý gólman stále žije, jenže jako nájemník. „Koupil ho Synot, Roman normálně platí nájem,“ potvrdil Petr Bernátek, Čechmánkův bývalý právní zástupce.

ROZHOVOR S ROMANEM ČECHMÁNKEM O JEHO NOVÉM HOKEJOVÉM ANGAŽMÁ ČTĚTE ZDE>>>

Pohledávky, které dle odhadů přesahují sto milionů korun, odkoupily tři subjekty. Kromě Synotu jsou jimi Bernátkův syn a zlínská společnost Passvilan, výrobce hokejek. Za ní stojí podnikatel Karel Evják. Někteří věřitelé, mezi které patřili či patří hokejisté Petr Čajánek , Miroslav Blaťák či někdejší vsetínský boss a dnes sportovní ředitel bratislavského Slovanu Oldřich Štefl, už se aspoň části svých peněz dočkali.

Pivovar poblíž centra Zlína, ve kterém Čechmánek vařil pivo Lev, má pod palcem insolvenční správce Jaroslav Brož z Brna. Budova u cesty, která ani nebyla zkolaudována, je prázdná. „Už to tam bylo třikrát vykradené,“ informoval Bernátek. Zmizely mimo jiné celá kuchyň z nerezu, televize, stolky či lavice. O pivovar má dlouhodobě zájem Synot, ale správce dosud nenabídl nemovitost k prodeji.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud