1. září 2016 • 17:09

Čechmánkovi vydraží pivovar. Hlásí se 78 věřitelů, někteří dluhy prodali

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trable bývalého úspěšného hokejového brankáře Romana Čechmánka pokračují! Realitní společnost Gaute chystá na 26. října dražbu části jeho majetku, soud někdejšího reprezentanta před dvěma lety v červnu poslal do insolvence. Jde o restauraci s pivovarem ve Zlíně s minimálním podáním 7,7 milionu korun a o restauraci a bývalý domov důchodců v Prostějově s minimálním podáním 6,1 milionu korun, uvedl za společnost Petr Bartoš v tiskové zprávě.



Čechmánek, který si vydělal desítky milionů korun během hokejové kariéry, v níž hrál i v NHL, se dostal do problémů svým podnikáním. Z minipivovaru a restaurace ve Zlíně chtěl vytvořit rodinnou značku, zavřel však zhruba za rok. Dlužil firmám, které pro něj stavěly, insolvenční návrh přišel už na podzim roku 2013. Letos vyhlásil soud konkurz i na jeho firmu Pivovar Čechmánek v Holešově.

Před dvěma lety se psalo, že za ním zůstaly dluhy přes 100 milionů korun. Jelikož však mnohé pohledávky odmítal uznat, někteří věřitelé pohledávky prodali pod cenou. "Nyní je přihlášeno 78 věřitelů s pohledávkami téměř 22 milionů korun," uvedl Bartoš.

Podle červnového aktualizovaného soupisu majetkové podstaty má Čechmánkův majetek hodnotu téměř 59 milionů korun. Součástí dražby zlínského minipivovaru je i nekompletní technologie, další vybavení a pozemky. Včetně pozemku se draží i nemovitost v Prostějově.

Podle dřívějších informací, které přinesla MF Dnes, chtěl pětačtyřicetiletý Čechmánek podnikat i v Chorvatsku, kde vlastnil půlku statku. Po zahájení konkurzu však nemohl s majetkem nakládat a také na sebe vyhlásil osobní bankrot. Podle odhadů si za hokejovou kariéru, kterou strávil převážně v tehdy úspěšném Vsetíně, vydělal okolo 250 milionů korun.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud