3. června 2017 • 09:40

Český večer na úvod! Nosek dvěma góly rozhodl finále AHL

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český útočník Tomáš Nosek zařídil dvěma brankami výhru hokejistů Grand Rapids v pátečním prvním finále nižší zámořské ligy AHL nad celkem Syracuse Crunch 3:2. Svou devátou brankou v letošním play off Nosek 14 sekund před koncem v přesilové hře zápas rozhodl a dotáhl se na čelo tabulky střelců vyřazovací části.



Nosek v páté minutě otevřel skóre utkání, ale v polovině úvodního dějství vyrovnal Kevin Lynch a hosté po 54 vteřinách druhé třetiny otočili stav ve svůj prospěch díky Joelu Verminovi. V 38. minutě však smazal ztrátu Nathan Paetsch a nakonec po špatném střídání Crunch rozhodl v početní výhodě Nosek.

Na kontě má český hrdina, který byl vyhlášen první hvězdou utkání, devět tref stejně jako Ryan Carpenter ze San Jose Barracuda, Danton Heinen z Providence a Cory Conacher ze Syracuse. Nosek je s 16 body z 14 utkání nejproduktivnějším hráčem farmářského týmu Detroitu a celkově mu patří páté místo.

V sestavě Grand Rapids nechyběl ani další český útočník Martin Frk, obránce Filip Hronek nastoupil dosud v play off jen ve dvou zápasech druhého kola proti Chicagu Wolves. V záložním týmu Tampy Bay musel strávit úvodní finálovou porážku zadák Dominik Mašín, bek Libor Hájek ve vyřazovací části v dresu Crunch příležitost nedostal.

Tomáš Nosek si užívá ovace fanoušků
Tomáš Nosek si užívá ovace fanoušků

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud