16. září 2017 • 04:20

Jágr na olympiádě? Musel by hrát výš než na Kladně, myslí si Hašek

Autor: kal
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

K nynější hokejové sezoně zatím jen pozvolna přičichává. Někdejší vynikající gólman Dominik Hašek přiznal, že ve velkém vytížení je pro něj sledování aktuálního dění v jeho milované hře velice obtížné. "Můj čas přijde, až se začne blížit zima," prozradil s úsměvem olympijský vítěz z Nagana pro iSport.cz. Situaci kolem legendárního Jaromíra Jágra a mateřských Pardubic však má dobře pod dohledem.  



O osudu svého někdejšího spoluhráče z reprezentace a soupeře z NHL má Hašek jasno. "Vidím to spíš tak, že skončí v zámoří. Vím, o co Jardovi jde. Nepochybně jsou v NHL mužstva, která s ním jednají a mají o něj zájem. Tam jde jen o to, jakou chce hrát Jarda pozici a samozřejmě i výše smlouvy. To hraje větší roli než lámání rekordů. Je důležité, aby se rozhodl správně," řekl vítěz dvou Stanley Cupů.

Pokud si chce Jágr zahrát na olympiádě, nesmí zůstat v Kladně, říká Hašek.
Video se připravuje ...

Kdyby české hokejové legendě nevyšla zámořská štace, tak by jí Hašek rád viděl pod pěti olympijskými kruhy v Koreji. Má to však jednu podmínku. "Určitě nesmí hrát na Kladně první ligu. Je potřeba, aby působil u nás v extralize nebo v KHL. Na druhou stranu už je září a bylo by dobrý, kdyby se už rozhodl a hrál dobrý hokej. Už mu není pětatřicet let, ale nepochybuji o tom, že by pomohl mužstvu,“ věří bývalý brankář Buffala či Detroitu.

Tyto dva výše zmíněné kluby nosí Hašek neustále v srdci. V týmů Buffalo Sabres patří mezi klubové legendy a Red Wings dvakrát vychytal triumf v nejprestižnější hokejové soutěži světa. "Nejvíc nosím v srdci zřejmě Buffalo. Tam jsem přece jen prožil devět let a založil jsem tam i charitu, kvůli které do zámoří pořád lítám, uvedl současný podnikatel s nápoji Smarty.

I kvůli pracovním povinnostem sleduje českou nejvyšší soutěž zatím jen okrajově „Přiznávám se, že nestíhám. Samozřejmě sleduju Pardubice. Zaznamenal jsem i desetigólový debakl Olomouce od Plzně. Člověk to tak nějak sleduje, ale do hokeje se dostanu až se bude blížit zimní období,“ se smíchem přiznal Hašek.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud