17. prosince 2018 • 12:20

Nagano i zlatá MS. Historie hokeje nově přehledně na internetu

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V roce 2015 byla slavnostně otevřena Síň slávy českého hokeje. A to není vše! U příležitosti 110. výročí Českého hokeje byla nyní spuštěna i audiovizuální internetová časová osa věnovaná nejvýznamnějším milníkům z pohledu dosavadní historie českého, resp. československého hokeje.



Různé generace hokejových fanoušků se mohou vrátit do minulosti na internetovém odkazu 110ceskyhokej.cz.

Projekt, mapující období od roku 1908 po současnost, vznikl ve spolupráci ČSLH, BPA sport marketing a digitální agentury InCUBE.

„Vytvoření časové osy historie hokeje bylo na základě námi předložené koncepce připomínání oslav 110 let od vzniku Českého svazu ledního hokeje schváleno již na podzim minulého roku, nicméně mnoho času zabrala rešerše archivních materiálů, licenční podmínky pro užití na internetu, následně také korektura a diskuze o rozsahu užití jednotlivých materiálů,“ uvádí Petr Nitsche z BPA.

„Chtěl bych touto cestou poděkovat všem kolegům z Českého hokeje, Vaškovi Jáchimovi z hokej.cz, Síně slávy a u nás v BPA, kteří se na tomto projektu podíleli, a rovněž všem subjektům, které nám pomohly s materiály v čele s Národním filmovým archivem, Českou televizí, Českým rozhlasem, TV NOVA, Deníkem Sport a archivem Síně slávy českého hokeje,“ doplnil Nitsche.

Internetová timeline si neklade za cíl pokrýt všechny roky hokejové historie ani jít zcela do hloubky, ale prostřednictvím audiovizuálně zajímavé formy připomenout ty nejdůležitější milníky a osobnosti.

„Za Český hokej jsem rád, že máme kromě kamenné Síně slávy i tento moderní odkaz 110 let trvající hokejové historie. Doufám, že se v nejbližší době rozšíří o další milníky a úspěchy českých hokejistů či hokejistek,“ těší prezidenta Českého hokeje Tomáše Krále.

Síň slávy českého hokeje se rozrostla o artefakty z Toronta. Nechybí Haškova unikátní sbírka
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud