8. ledna 2020 • 21:55

Český hokej smutní. Zemřel dlouholetý masér reprezentace Šašek (†75)

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po těžké nemoci dnes ve věku 75 let zemřel bývalý dlouholetý masér hokejové reprezentace Václav Šašek. Jako člen realizačního týmu byl i u největšího úspěchu českého hokeje, triumfu na olympijských hrách v Naganu v roce 1998. Hráčům národního týmu pomáhal také na zlatých světových šampionátech v letech 1985 a 1996. O jeho úmrtí dnes informoval na svém webu litvínovský klub, v němž Šašek také dlouho působil.



U hokejové reprezentace strávil Šašek dlouhých 22 sezon. K práci u hokeje ho přivedl jeho kamarád Ivan Hlinka, legendární útočník a pozdější trenér národního týmu, s kterým získal historické zlato v Naganu. „Bydleli jsme sto metrů od sebe. Při turnajích jsme spolu spali na pokoji v hotelích. Poprvé to bylo na Ceně Izvestijí v Rusku. Pak už jsem u nároďáku zůstal,“ vzpomínal v minulosti Šašek v České televizi na své začátky u národního mužstva v roce 1976.

Proslul jako známý šprýmař, který kolem sebe neustále šířil dobrou náladu. I proto býval Šašek oblíbeným členem týmu a do paměti fanoušků se vryla scéna, jak mu hokejisté po vítězném finále na MS ve Vídni v roce 1996 zpívají „Vašku, ty jsi klasa chlap,....“ z hitu skupiny Kabát.

Dlouholetý masér české reprezentace Václav Šašek (vlevo) zemřel
Dlouholetý masér české reprezentace Václav Šašek (vlevo) zemřel

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud