12. června 2020 • 09:08

Úlet při hlasování. U Kýhose nevyhrál Pastrňák, ale dal hlas Slovákovi!

Autor: kal
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čtvrtý triumf v řadě získal se suverénním náskokem. Davida Pastrňáka v anketě Zlatá hokejka 2020 mohli hokejisté umístění v první desítce sledovat jen z povzdálí, před druhým Dominikem Kubalíkem se nejlepší český hráč roku umístil o 149 hlasů. Drtivá většina hlasujících expertů měla hvězdu Boston Bruins na prvním místě. O výjimku se postaral jediný člověk – zkušený trenér Vladimír Kýhos. Bývalý vůdce litvínovské střídačky dal havířovského rodáka až jako druhého. O jeho nejpodivnější volbu se však nejednalo.



Ostřílený stratég při hlasování ve Zlaté hokejce překvapil ještě víc. Nejen, že do své desítky neumístil téměř nikoho z předních českých hráčů v NHL, jako jsou Jakub Voráček , Dominik Kubalík , Jakub Vrána , David Krejčí , David Rittich a  Filip Hronek . Kýhos dal hlas Dávidu Grígerovi, reprezentantovi Slovenska!

Zástupci Českého hokeje a společnosti BPA sport marketing body pro někdejšího karlovarského útočníka nakonec nezapočítaly. V Kýhosově bodování například chyběl i Dmitrij Jaškin , nejužitečnější hráč poslední základní části KHL. Přednost dostali (mimo již zmíněného Slováka) hráči Komety Petr Holík a Martin Zaťovič , forvard Tomáš Rachůnek, obránce Michal Moravčík či Bílý Tygr Ladislav Šmíd .

Jak hlasoval Vladimír Kýhos?

1.       Milan Gulaš

2.       David Pastrňák

3.       Petr Holík

4.       Pavel Francouz

5.       Ladislav Šmíd

6.       Martin Zaťovič

7.       Tomáš Rachůnek

8.       Dávid Gríger (body nebyly započítány)

9.       Ondřej Palát

10.   Michal Moravčík

David Pastrňák se třiašedesátiletému kouči na úplnou špici zkrátka nevešel. Místo čtyřnásobného vítěze Zlaté hokejky zařadil Vladimír Kýhos na první místo Milana Gulaše, vládce Tipsport extraligy, který celkově skončil pátý. Nikdo jiný z celkových 52 hlasujících složených z bývalých hráčů, trenérů a novinářů se neodvážil dát 10 bodů jinému hráči než novopečenému nejlepšímu střelci NHL, který si brzy převezme i Maurice Richard Trophy.

Do 52. ročníku ankety Zlatá hokejka se opět dostal i nestárnoucí Jaromír Jágr . Rekordman v počtu získaných trofejí (12) dostal tentokrát jediný hlas – od novináře Pavla Petra z Českého rozhlasu. Stejně bodů dostali také útočníci Roman Červenka, Tomáš Rolinek a Lukáš Rousek.

Pasta perlil v roušce: Ty vole, nejde v tom moc mluvit
Video se připravuje ...

Kubalík bere v anketě Zlatá hokejka druhé místo, lepší byl jen Pastrňák
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
4


Články odjinud


Články odjinud