Pavel Bárta
Premium
22. září 2021 • 16:16

Jak se Král dostal do čela hokeje? Vzhůru po divokých sezonách v Plzni

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokej zpravidla řídili lidé, kteří ho dřív hráli nebo trénovali, případně měli jiné, dlouhodobé vazby. Jiná doba však do čelných funkcí začala přivádět podnikatele, sponzory a další lidi, kteří dřív neměli s tímto sportem nic společného. Tomáš Král se objevil a víceméně nikdo nevěděl, odkud a proč. Dnes je nejmocnějším mužem českého hokeje. Kde se vzal? Co ho vedlo k tomu, aby se jako úspěšný právník začal věnovat právě tomuto sportu? Co jste o něm možná nevěděli, se dozvíte v zamčené části článku iSport Premium.



Vzestup Tomáše Krále, to byla souhra náhod a načasování, jaké by asi nikdo nevymyslel, ovšem spojená s podporou těch správných lidí a schopností vyčkat na správný moment. Král se hokeji aktivně nevěnoval, ale v mládí hrával slušně fotbal a vůbec nejlíp tenis, kde to dotáhl na ligovou úroveň. Později se coby jezdec účastnil okruhových závodů série Ford Fiesta Cup, kterou založil podnikatel Antonín Charouz, svého času jeden z nejvlivnějších hráčů českého hokeje.

V Plzni byl Král známým advokátem. Kamarádil se s bývalými ligovými hokejisty, založil tým hobbíků Top 93, za který sám nastupoval, ale většinou ho tvořili bývalí hráči jako Václav Fürbacher, Radek Kampf nebo Pavel Setikovský. „Na sporty byl šikovný, a jakmile vlezl na brusle, i když nikdy nehrál, zvládal to obstojně,“ řekl Sportu jeden z jeho tehdejších kamarádů.

V Plzni dal Král na hokej taky svého syna Tomáše. To byl taky patrně hlavní důvod, proč se v klubu angažoval. V pozdějších rozhovorech to popíral. Nicméně ze stejných pohnutek se ve sportu angažovala spousta jiných rodičů a v jeho případě

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
1


Články odjinud


Články odjinud