Pavel Ryšavý
Premium
18. února 2022 • 12:50

Česku hrozí hokejové temno. Král zdevastoval prostředí, vládne strach

Autor: Pavel Ryšavý, inf
Vstoupit do diskuse
9
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Myslíte, že je v Českém hokeji zle? Ne. Není. Tohle je teprve začátek. Nejde o jeden výsledek na olympiádě, není podstatný. Ani kdyby národní tým hrál o víkendu o medaile, lépe by nebylo. Devastace hokeje pod vedením Tomáše Krále pokračuje. V červnu odstoupí, on a jeho štáb však urputně pracují na tom, aby i všechno fungovalo v již položených a zajetých kolejích. Hlavně žádné změny v hokejové struktuře a už vůbec ne v létě volby! V tématu pro iSport Premium detailně rozebíráme, kam až může český hokej padat.



Český hokej rád hledá nepřítele všude kolem sebe, v novinářích, v kriticích. Svazová centrála funguje jako propaganda, ráda se chlubí vším, co se povedlo. Teď přibylo hodně dětí na náborech. Teď jsme nakoupili výstroj za XY milionů. Teď představíme členy Síně slávy. A pracujeme dobře. Málo se chválíme. Všichni jste moc negativní.

Tomáš Král nastoupil jako šéf hokejového svazu v roce 2008, od té doby vystavěl pevnou říši. Snoubí se v ní poměrně velký objem peněz, sportovní úpadek, neúspěch a taky strach. Zdroje jsou, to je jediná dobrá zpráva.

Český hokej si neprochází černým obdobím, temná éra spíš teprve startuje. Kluci, kterým bylo šest let, a začínali s hokejem, když se moci chopil Král jako velitel, dospěli. Teď jim je dvacet. A dalších 14 let bude Česko sklízet práci, kterou TK mašina s hromadou známých a kamarádů rozjela. Hokejové Česko se bojí mluvit. Bojí se říct, že Král v pozici šéfa fatálně selhal.

Lidé, které hokej živí, promluví upřímně pod jednou podmínkou. Že nikde neunikne jejich jméno. Mají rodiny, mají hokej rádi, nechtějí na pracák. „Je to hnus. Všichni, co chtějí dělat v hokeji, jsou otrávení. Vy chcete dělat svoji práci dobře, ale nemáte kolikrát kde. A když vidíte, kdo se dostane na svaz? To vás akorát sestřelí a demotivuje. Kdo maká, je bez šance. Pozice dostávají známí a známí známých,“ pronese jeden mládežnický trenér.

U reprezentací pracuje silná plzeňská klika, třeba od roku 2009 nezničitelný Miroslav Přerost. Místo u šestnáctky dostal v létě Milan Razým, který u mládeže naposledy působil v roce 2004.

Znáte chvalozpěvy na fantastický projekt Dukly v Litoměřicích? Oficiálně je to tak, že svaz tady vychovává mladé hráče a ve výborných podmínkách rostou reprezentanti.

Když se zeptáte manažerů? „Spíš je to vrchol hanebnosti. Pak se podívejte, že Královi sedí ve výkonném výboru Daniel Sadil,“ usměje se jeden.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
9


Články odjinud


Články odjinud