Ondřej Kuchař
Premium
20. června 2022 • 17:33

Blümel přiznal, kolik nabídek z NHL dostal: Pojedu tam s tím, že...

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Životní sezona. Mistrovství světa, pak podpis vytoužené smlouvy v NHL. Jak by ale Matěj Blümel o ročníku mluvil, kdyby pozvánka do reprezentace nepřišla a on hodil na konci března brusle do kumbálu? „To bych nemluvil vůbec, nikdo by mě na rozhovor nechtěl,“ směje se útočník Dallasu Stars ve video rozhovoru pro deník Sport a iSport.cz. 



Skvělá příprava, pak ještě lepší šampionát. Matěj Blümel ve Finsku výkony nadchnul. A nejen doma v Česku. Vysloužil si pozornost zpoza oceánu, kde se nakonec kluby rvaly o to, kdo mu pošle do tiskárny smlouvy s hlavičkovým papírem jejich barev. Nakonec vyhrál Dallas.

„Během těch tří týdnů na mistrovství světa se mi převrátil život. Úplně mi to ještě nedošlo. Mám volno, tolik to neřeším. Až ale zase začne sezona, až budu trénovat, bude to jiné. To mi teprve dojde, že už vlastně nebudu pokračovat v Pardubicích a vyrazím do světa,“ přiznává s úsměvem.

Že se o něj začínají organizace NHL přetahovat, vyplavalo na povrch už během šampionátu. „Věděl jsem, že nějaký zájem je. Na druhou stranu jsem to vůbec nechtěl řešit. Agentovi jsem říkal, ať to necháme opravdu až po šampionátu. Všichni to respektovali, nechtěl jsem řešit nic než reprezentaci.“

Co dalšího se dozvíte ve videorozhovoru?

Matěj Blümel se smíchem odpovídal na otázky ze sociálních sítí. Velký zájem vzbudil jeho účes. Forvard popsal, čím vyživuje bujnou hřívu. Řekl, kdo po něm přebere titul nejlepšího vlasáče extraligy a zda by po kariéře převzal tátovo řemeslo rozhodčího. Od brankáře Dominika Frodla pak dostal pozvání na pivo.

Blümel otevřeně: Život se mi otočil vzhůru nohama. Bude jako Radulov?
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

S národním týmem nakonec v Tampere došel k bronzu.

Před startem sezony měl Blümel v hlavě sen: říct si o zámořský kontrakt. „V březnu jsem si ale myslel, že je to v pytli, že to zkusím znovu příští rok,“ říká.

Ročník neměl dobrý. Oproti tomu minulému si bodově pohoršil z 32 na 24 bodů. Nulový byl v pěti utkáních play off.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud