1. srpna 2022 • 11:20

Syn české legendy v barvách Kanady. Bonk sledoval velký debut i debakl

Autor: kal
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zřejmě každý český hokejový fanoušek se pozastaví, když si prohlédne kanadskou sestavou pro letošní Hlinka Gretzky Cup. Na soupisce se nachází jedno velice povědomé jméno – Oliver Bonk. Nejedná se o náhodu, sedmnáctiletý obránce Kanady na probíhajícím mládežnickém turnaji je syn bývalého vynikajícího českého útočníka Radka Bonka. Sedmnáctiletý rodák z Ottawy si v neděli připsal premiéru v dresu země javorového listu, když s kanadským týmem deklasoval Švýcarsko 14:0. A velký den svého potomka si v Red Deer nenechal ujít ani slavný otec, což neuniklo pozornosti pořadatelů i diváků.



Další z potomků někdejších úspěšných českých hokejistů se představil na velké akci, ale v barvách jiné reprezentace. Nedlouho poté, co Marek Hejduk , syn bývalého kanonýra Colorada Milana Hejduka, nastoupil na mistrovství světa osmnáctek jako hráč USA, debutoval v kanadském dresu obránce Oliver Bonk.

Dítě mistra světa z Vídně 1996 a extraligového šampiona s Třincem prožilo vskutku nezapomenutelný večer. Byť si mladík, který se narodil 9. ledna stejně jako úspěšný otec, nepřipsal při „exhibici“ se Švýcary ani jeden bod, dostal se i tak pod drobnohled kamer. V průběhu kanadské kanonády se totiž na kostce nad ledem v Peavey Mart Centrium objevily záběry na Bonka juniora na střídačce a Bonka seniora na tribuně. Bývalý kapitán třineckých Ocelářů, který v NHL odehrál 969 zápasů, přišel podpořit svého syna, dokonce si i hrdě nasadil na hlavu kanadskou čepici.

Krásný moment zaujal i fanoušky. Na twitteru tak například padla otázka: komu bude Radek Bonk fandit, až bude Kanada hrát proti Česku? Pokud na nynějším Hlinka Gretzky Cupu dojde na střet české osmnáctky s Kanaďany, někdejší útočník Ottawy, Montrealu či Nashvillu bude bezpochyby fandit především synovi, který se pomalu vydává směrem k profesionálnímu hokeji.

V minulé sezoně si Oliver Bonk připsal prvních 10 startů v juniorské Ontario Hockey League (OHL) za tým London Knights. Mladičký bek, kterého již pozorně sledují i skauti NHL vzhledem k příštímu draftu, bude za stejný klub hrát i v nadcházejícím ročníku.

Při čtrnáctigólovém výprasku Švýcarska se ale neblýskl pouze syn legendy českého hokeje. Kanadská média i příznivce zaujal především Ethan Gauthier. Syn bývalého zadáka NHL Denise Gauthiera zkompletoval v prvním zápase prestižního turnaje hattrick.

Radek Bonk (vlevo) a Stanislav Neckář se radují ze zlatých medailí na MS ve Vídni
Radek Bonk (vlevo) a Stanislav Neckář se radují ze zlatých medailí na MS ve Vídni

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud