Premium
16. prosince 2022 • 04:55

Výkonný výbor: Nic jsme nevěděli! Otočí v lednu Král kormidlo jinam?

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kráter o rozloze několika stovek milionů korun. Takový má být výsledek auditu, jehož souhrn ve středu přednesl prezident Českého hokeje Alois Hadamczik. Pokud se špatné hospodaření prokáže, kdo ponese zodpovědnost? Deník Sport během čtvrtka oslovil většinu členů výkonného výboru posledních let. Jedna část vůbec nereagovala, druhá se sveřepě brání a ukazuje jinam. „Všechno to jde za společností Pro-Hockey,“ ukazuje například bývalý viceprezident svazu Miloslav Šeba na dceřinou firmu svazu.



Výkonný výbor. Po prezidentovi fakticky nejvyšší hokejová vláda v zemi, která zodpovídá za směřování ledového sportu. A činí zásadní rozhodnutí. Sportovní i ekonomická. Přesto se však na středeční tiskové konferenci při čtení výsledků forenzního auditu jejich členů Alois Hadamczik zastal.

„Za vzniklou situaci nemůže výkonný výbor, který nebyl informován, jak informován být měl. Za současnou situaci mohou jedinci bývalého vedení a nedůsledná práce dozorčích rad Pro-Hockeye (dceřiná společnost svazu) a Českého svazu ledního hokeje,“ ukázal boss primárně na bývalého vládce Tomáše Krále, sekretáře Martina Urbana a liknavost dozorčí rady.

Výkonný výbor ochránil. Zatím. Že například pod Aleše Pavlíka spadala ekonomika a marketing, tedy klíčové oblasti současného sporu? Podle Hadamczika kroutil hlavou. O ničem nevěděl. A jeho podpis na fakturách není. Takže všechno v pohodě?

Klasicky radikální přístup by zvolil majitel pardubického Dynama Petr Dědek. „Po výsledcích svazového auditu musí rezignovat výkonný výbor. Je nepředstavitelné, aby lidé zodpovědní za miliardovou škodu zůstali ve funkcích. Prezident svazu je povinen vymáhat škodu i po těchto lidech,“ pověsil Dědek vzkaz na sociální sítě.

Několik členů VV deníku Sport potvrdilo, že

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud