28. září 2023 • 16:10

Ze Slovanu do Slovanu. Vladimír Růžička má první zahraniční angažmá

Autor: kal, ČTK
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový trenér Vladimír Růžička skončil v druholigovém Ústí nad Labem a zamířil na své první zahraniční angažmá do Slovanu Bratislava. Slovenský klub na oficiálním webu oznámil, že se s bývalým koučem české reprezentace dohodl na smlouvě do konce sezony. Druholigové Ústí nad Labem už dopředu informovalo, že tým přebírá bývalý obránce Jiří Merta.



Premiéru na lavičce Slovanu si šedesátiletý Růžička odbude v pátek v Nitře. První domácí duel ho čeká v neděli proti Dukle Trenčín, za kterou hrál dvě sezony během vojny na konci 80. let.

„Nerozmýšlel jsem se ani sekundu, dohodli jsme se prakticky hned. Moc si toho vážím. Vím, že jdu do klubu s obrovskými ambicemi. Věřím, že se nám je povede naplnit,“ uvedl Růžička na tiskové konferenci.

Žádné české posily zatím vyhlédnuté nemá. „Přišel jsem s tím, že jsou tu vybraní hráči a s nimi chci pracovat. Musím se seznámit s mužstvem i realizačním týmem, uděláme všechno pro to, abychom to nastartovali. Zítra to bude těžký zápas, ale poradím si s tím,“ prohlásil český kouč.

Ústí nad Labem trénoval Růžička od poloviny července a s mužstvem absolvoval v druholigové skupině Západ dva zápasy s bilancí jedné výhry a jedné porážky. Vedení severočeského Slovanu dnes na webu oznámilo nového trenéra Jiřího Mertu.

Z třetí nejvyšší soutěže se olympijský vítěz z Nagana přesunul do slovenské extraligy na lavičku Slovanu Bratislava, jenž je v úvodu sezony v krizi. Desetinásobný slovenský mistr a bývalý účastník Kontinentální hokejové ligy má po čtyřech zápasech na kontě jen tři body a ve dvanáctičlenné tabulce je desátý. Nedělní debakl 1:5 ve Spišské Nové Vsi odnesl odvoláním trenér Ján Pardavý, po němž skončil také sportovní manažer Oto Haščák.

Ústí vedl Růžička jen ve dvou zápasech a připsal si výhru 4:3 v Chebu a poráčku 4:6 v Děčíně. Výhra 4:3 v Chebu a prohra 4:6 v Děčíně. Ve městě nedaleko svého bydliště v Chomutově se zkušený trenér pomalu usazoval, když ale přišla nečekaná šance jít za lepším angažmá. Ústecký Slovan vyměnil za bratislavský Slovan, který o jeho služby stál už kdysi ještě během působení v KHL. Byť teprve dnes má český kouč dojednávat detaily smlouvy, Severočeši neotáleli a již oznámili jméno nového trenéra.

Jiří Merta je s Ústím úzce spjatý. Někdejší zadák ve Slovanu působí na různých pozicích od roku 2008, teprve nyní ale převezme ústecké mužstvo jako hlavní kouč. „Ve Slovanu působím již 26. sezonu a neváhal jsem ani chvilku, jelikož mám ke klubu kladný vztah a přeji si klubu pomoci. V mužstvu působí hodně hráčů, které jsem trénoval, jak v mládeži, tak v seniorském hokeji. Věřím, že naše spolupráce bude fungovat a budeme předvádět dobré výkony,“ uvedl nový trenér střídačky druholigového týmu pro klubový web.

Podle jednatele Slovanu Miroslava Kanise je Merta trenér na správném místě. „S Jirkou se dlouhodobě známe a spolupracovali jsme spolu již v minulosti. Budeme se určitě snažit, aby vzájemná spolupráce byla ve prospěch A týmu a tak jako Jirka věřím, že mužstvo bude předvádět dobré výkony Slovanu,“ řekl ústecký šéf. 

Vladimír Růžička v přípravě druholigového Ústí nad Labem
Vladimír Růžička v přípravě druholigového Ústí nad Labem

Vstoupit do diskuse
3


Články odjinud


Články odjinud