Zdeněk Janda
29. prosince 2023 • 13:15

Výrokům roku vládne hádka legend: Pane Voráček! Pak ho Jágr najal…

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Máloco v hokejovém prostředí v minulém roce vyvolalo tolik vášní jako odchod reprezentačního kouče Kariho Jalonena a očekávaná instalace Radima Rulíka. Právě v téhle zjitřené době na konci června ve veřejném prostoru spustil bouřku výrok Jaromíra Jágra, v němž vykal kamarádovi Jakubu Voráčkovi. „Pane Voráček, než uděláte krok B, buďte si na 100% jistý, že je lepší než krok A.“ Takže v žebříčku hokejových výroků (celé pořadí čtěte ZDE>>>) jasně vládne. Jak to celé vzniklo?



Pro pochopení je třeba připomenout tehdejší kulisy. Bylo po nepovedeném mistrovství světa, na němž Češi brali osmé místo, historicky nejhorší.

Takže se, logicky, řešilo, jestli má finský expert Kari Jalonen skončit. Co převáží? Minulý bronz, nebo aktuální fiasko, navíc s nezáživným herním projevem? Další okolnosti už si nejspíš vybavujete. Několik jednání výkonného výboru, který si dával s verdiktem na čas.

Hokejovou veřejnost to zákonitě drásalo. Chyběly konkrétní informace. I když už se v zákulisí bral konec Jalonena za hotovou věc, oficiální stanovisko nepřicházelo. Vytočený byl i Jakub Voráček, dlouholetý kapitán národního týmu a třetí nejproduktivnější český hráč v historii NHL.

Na Twitter (X) vyťukal: „Ty krávo to je komedie,“ v narážce právě na dění okolo (ne)konce finského kouče. Deník Sport ho poté požádal o bližší vyjádření, takže v novinách i na webu iSport.cz s útočníkem vyšel rozhovor, v němž zdlouhavý proces okomentoval.

„Přijde mi to jako zbytečná šaškárna. Není přece tak složitý říct Karimu: ´Díky, ale končíš,´ ne? Proč ty zbytečný věci okolo….“ vykládal Voráček mimo jiné reportérovi Sportu.

Na slova někdejšího spoluhráče ze zlatého šampionátu z roku 2010 potom na svém facebookovém profilu reagoval právě Jágr, jeden z členů výkonného výboru. Tady autentické znění jeho vzkazu:

„Pane Voráček a spol., za mě než uděláte krok B, 

Pokračujte ve čtení vytvořením bezplatného účtu nebo přihlášením

Pokračovat
Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud