Miroslav Horák
12. prosince 2008 • 22:00

Jágr je na skok doma!

Autor: Miroslav Horák, Tomáš Zetek
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Birmančevič: Nejlepší hráč ligy. Ukazuje cestu pro velké transfery do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO, FOTOGALERIE -  V utajení, bez humbuku. Tak se vrátil na pár dní do Čech Jaromír Jágr (poprvé informoval www.deniksport.cz). Doma na Kladně už ve čtvrtek vychutnával jahodové knedlíky, maminčinu dobrotu.



V pátek navečer pak rozdával úsměvy v lóži kladenského stadionu. Hvězda Omsku si užívala napínavé utkání po boku přítelkyně Inny Puhajkové. Po neděli se Jágr vrací na Sibiř.

Seděl v klasické venkovní lóži. Žádné topoření v teple a obcházení švédských stolů. Po první přestávce si jen kousl do rohlíku a popadl sklenici s kolou. Sice dobře naložený, na rozhovor ale nekývl.

„Mám dovolenou,“ zahlásil kabaretně.

Však ho znáte. Věčně usměvavý, samý fórek. Proti rozhovoru byli i statní boduguardi ve dveřích VIP prostor. Jágr si ve finále vystřelil i z novinářů.

Po závěrečné siréně ještě počkal na děkovačku kladenských hráčů. Zatleskal a bočním východem zamířil z tribuny na schodiště. Mezitím nevelký hlouček mediálních dychtivců stepoval na opačné straně. Šup do auta, i s přítelkyní Innou, a pryč! Novináři ostrouhali...

Jágr si odskočil do Čech, protože jeho Avangard už do reprezentační přestávky neodehraje jediné utkání. Ruská soutěž pokračuje až 22. prosince. To už bude Jágr dávno zpátky na Sibiři. Omsk totiž svede na Štědrý den souboj s Dinamem Riga.

„On už je velký a my taky. Vánoce jsou spíš pro děti. Nám je jedno, kdy ta pohoda je. Hlavně, že zase přijel na pár dní domů,“ svěřila se Anna Jágrová, matka nejproduktivnějšího Evropana v historii NHL.

Jágrův tým bude na první svátek vánoční natahovat sérii vítězných utkání, která čítá tři duely. Pravda, není to moc. Ale po katastrofálním listopadu, během nějž získali Omští jen dva body za penaltovou výhru nad Chimikem, to je výrazná vzpruha. Daří se i české hvězdě, jež skórovala v posledních třech duelech.

A co stojí za oním obratem? Vám to možná nepřijde, ale Jaromír Jágr si je jistý. Za úspěchy vězí oholená bradka.

Dlouho s ní hrál. Ale bývávalo. Bradka je najednou pryč. A ne proto, že se nelíbila Jágrově partnerce Inně, která ze svého milého nechtěla mít zarostlého kozla. A žádala jej proto o oholení, jak tvrdí ruská média.

„Bylo to moje osobní rozhodnutí,“ bránil se Jágr v posledním rozhovoru pro Sovětskij sport.

Bradka šlo dolů nedávno. V době, kdy se Avangard začal topit v mizerných výsledcích a nedokázal se z bryndy vyhrabat. „Nechal jsem si ji kdysi narůst, protože mi přinášela štěstí. Ale my jsme štěstí neměli, prohrávali jsme jeden zápas za druhým. Potřeboval jsem něco změnit.“

Jágr se rozhodl dobře. Berlička zabrala. „Oholi jsem se před sobotním utkáním s Čerepovcem. Najednou jsme začali vítězit, během pěti dnů jsem dal čtyři góly,“ pochlubil se.

V úpravě svého zevnějšku Jágr pozoruje i vzkaz ostatním lidem. „Jestliže vám nejdou věci jak mají, změňte v sobě něco. A všechno bude v pořádku,“ nepochybuje Jágr.

Tak, kdo z vás se dnes oholí a pozmění dějiny?



Články odjinud


Články odjinud